Σειρά από αναδρομές φέρνουν στο φως άγνωστες πτυχές της δράσης του Αρχιεπισκόπου Μακάριου. Σκηνές από την επίσκεψή του στον πρόεδρο Ουίλσον και η δραματική φυγάδευσή του την τραγική μέρα της εισβολής στην Κύπρο συνθέτουν ένα συναρπαστικό παζλ.

Ο Αντρέας, βυθισμένος στην θλίψη για την απώλεια της Ελένης, εστιάζει στην εξιχνίαση του μυστηρίου. Πιστεύει ακράδαντα πως ο Μάικλ ευθύνεται για τον θάνατό της, ενώ η Χριστίνα διατηρεί επιφυλάξεις. Η σθεναρή άρνηση του Μάικλ και η απουσία σαφών αποδείξεων τροφοδοτούν την αμφιβολία.

Παράλληλα, η Ιφιγένεια, επιδιώκοντας μια νέα αρχή, εγκαθίσταται στο σπίτι του Παύλου. Η επανασύνδεσή τους φέρνει αντιδράσεις από τον Αντρέα και την Χριστίνα, οι οποίοι ανησυχούν για τον γιο του Παύλου, τον Αντρίκο.

Ο Μάικλ, απεγνωσμένος να αποδείξει την αθωότητά του, εξηγεί στη Σιμώνη πως η εμπλοκή του στην υπόθεση οφείλεται σε μια σειρά από άτυχες συγκυρίες. Προσπαθεί να την πείσει πως δεν είχε κανένα κίνητρο για να δολοφονήσει την αδελφή της.

Στο ντοκιμαντέρ του Μάικλ, συγκλονιστικές μαρτυρίες δύο επιζώντων της εισβολής του 1974 ξυπνούν μνήμες και συναισθήματα.

Η ανησυχία του Αντρέα και της Χριστίνας για την επιστροφή της Ιφιγένειας εντείνεται. Το βεβαρημένο ιστορικό της με τον αλκοολισμό τροφοδοτεί τις αμφιβολίες τους. Η καχυποψία τους προς την Ιφιγένεια αγγίζει και τον Παύλο, ο οποίος, όμως, παραμένει ακλόνητος υποστηριχτής της.

Τέλος, η Σοφία εκφράζει την υποψία πως η Χριστίνα ίσως να είναι η βιολογική μητέρα του Μάικλ, μια ελπίδα που η Μαίρη αγκαλιάζει με θέρμη.