Η Βασιλική βυθίζεται σε μια θάλασσα ανησυχίας, καθώς μια σειρά από εφιάλτες, με τον Φίλιππο πρωταγωνιστή, έρχονται να ταράξουν την ψυχική της γαλήνη. Ο φόβος μήπως οι εφιάλτες αυτοί αποδειχθούν προφητικοί την τυραννά, σκιάζοντας την ευτυχία της.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Δυστυχώς, οι φόβοι της Βασιλικής επιβεβαιώνονται με τον πιο τραγικό τρόπο, καθώς ο Φίλιππος χάνει τη ζωή του, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Ο κύκλος που άνοιξε με τη δολοφονία της Στέλλας, της αδελφής της Βασιλικής, δεν έχει κλείσει, και η Χάιδω, όντας έρμαιο της εκδίκησης, σφραγίζει την μοίρα του Φίλιππου με αίμα.

Η δολοφονία του Φίλιππου φέρνει θρήνο και απελπισία. Η Χάιδω, βυθισμένη στο πένθος, βιώνει έναν αβάσταχτο πόνο, σα να έχει χάσει κομμάτι της ψυχής της.

Η τραγωδία αγγίζει και την Βασιλική, η οποία νιώθει τον κόσμο της να γκρεμίζεται. Ντυμένη στα μαύρα, θρηνεί τον άντρα της και παλεύει να βρει παρηγοριά στην μικρή Στελλίτσα.

Η συμπαράσταση των γύρω τους αποτελεί μια αχτίδα φωτός σε τούτο το σκοτεινό τοπίο. Ο Μιλτιάδης, έχοντας αναγνωρίσει την αξία της Βασιλικής, στέκεται στο πλευρό της, προσφέροντας υποστήριξη και παρηγοριά.

Η ζωή συνεχίζεται, σημαδεμένη από την απώλεια. Πώς θα επηρεάσει ο θάνατος του Φίλιππου τις ζωές των ηρώων; Ποιες νέες προκλήσεις θα κληθούν να αντιμετωπίσουν;