Στη δραματική σειρά “Η Γη της Ελιάς”, ο Κωνσταντίνος βρίσκεται αντιμέτωπος με ανησυχητικά τηλεφωνήματα που αρχικά είναι σιωπηλά, αλλά σύντομα γίνονται πιο απειλητικά, προκαλώντας του αϋπνίες και ανησυχίες για το αμαρτωλό του παρελθόν που φαίνεται να τον καταδιώκει.

Η Ισμήνη, αντιλαμβανόμενη τις αντιδράσεις του, τον πιέζει να της αποκαλύψει τι συμβαίνει, όμως εκείνος επιλέγει να της κρύβει την αλήθεια. Καθώς οι ενοχλήσεις κλιμακώνονται, ο Κωνσταντίνος στρέφεται προς τον Δημοσθένη, πιστεύοντας ότι βρίσκεται πίσω από αυτές, μόνο για να ανακαλύψει ότι ο πραγματικός κίνδυνος προέρχεται από άλλους, πιο επικίνδυνους ανθρώπους που δρουν ανεξάρτητα.

Η Ισμήνη, αν και γνωρίζει ορισμένα στοιχεία από το σκοτεινό παρελθόν του Κωνσταντίνου, δεν έχει πλήρη επίγνωση της έκτασης των πράξεών του, ενώ ο Λυκούργος παραμένει εντελώς ανυποψίαστος, χάρη στις προσπάθειες της Ισμήνης να προστατεύσει την εικόνα του συζύγου της.

Ωστόσο, η κατάσταση επιδεινώνεται όταν ο Κωνσταντίνος αρχίζει να λαμβάνει ξεκάθαρες απειλές κατά της οικογένειάς του, προσπαθώντας απεγνωσμένα να τους προστατεύσει χωρίς να ενημερώσει την Ισμήνη για τον κίνδυνο που διατρέχουν.

Τα πράγματα κορυφώνονται όταν η Ισμήνη και η μικρή καταλήγουν να πέσουν στα χέρια των κακοποιών, πράγμα που οδηγεί τον Κωνσταντίνο σε απόγνωση και αποφασιστικότητα να κάνει τα πάντα για την ασφάλειά τους.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου κεφαλαίου στη σειρά, όπου πολλοί χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένου του Λυκούργου, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αλήθεια και τις συνέπειες των πράξεων του Κωνσταντίνου, αναγκάζοντας τους να αντιμετωπίσουν δύσκολες αποφάσεις και δοκιμασίες.