Παγιδευμένοι: Η παρέα δίνει μάχη για να βγει η αλήθεια στο φως

Έπειτα από την καταγγελία του Αλέκου, ο Δημήτρης, ο Σταύρος και ο Ανδρέας βρίσκονται αντιμέτωποι με μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Ιδιαίτερα ο Δημήτρης, που έχει το βάρος τόσο από την ενοχή του για τον θάνατο του Παναγιώτη όσο και από την φήμη περί συνωμοσίας με τους φίλους και συνεργάτες του να καλύψουν το έγκλημα, ώστε να μην τιμωρηθεί.

Η υπόθεση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη καθώς φτάνει στη δημοσιότητα, από πρωτοβουλία του Αλέκου. Ο επιθεωρητής από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο καταφθάνει στην Εισαγγελία για να ξεκινήσει την έρευνα, ανακοινώνοντας τους ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Ο επιθεωρητής επίσης ανακοινώνει την πρόθεσή του να πάρει καταθέσεις από όλους. Η Άννα, αντιλαμβανόμενη την αδικαιολόγητη κατηγορία ότι ο Σταύρος και ο Ανδρέας προσπαθούν να καλύψουν το έγκλημα του Δημήτρη, αποφασίζει να μιλήσει στον επιθεωρητή. Ταυτόχρονα, ο Ανδρέας εμπλέκεται σε έντονο επεισόδιο με τον Αλέκο, τον οποίο κατηγορεί για την πλεκτάνη που έστησε με σκοπό την καταστροφή της παρέας.

Ο Δημήτρης βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί το κύρος του. Η οικογένεια της Άννας και του Δημήτρη βάζουν στην άκρη τις διαφορές τους και συνεργάζονται για να τον βοηθήσουν.

Καθένας αναλαμβάνει μια αποστολή. Η Χρύσα, μάλιστα, βρίσκεται υποχρεωμένη να συνεργαστεί με τον Νίκο, ενώ η Ειρήνη εκπλήσσει όλους, καθώς για πρώτη φορά δεν είναι επιθετική απέναντι στον Σπύρο. Ο Πάνος Βερβερίδης, από την πλευρά του, έχει μόνο ένα στόχο: να εκδικηθεί για τον χαμό του εγγονού του.

Η Αγγελική είναι απομονωμένη από την υπόλοιπη παρέα, καθώς συνεργάζεται στενά με τον επιθεωρητή, ο οποίος της απαγορεύει κάθε επαφή με τους υπόλοιπους κατά τη διάρκεια της έρευνας. Ωστόσο, ο εν λόγω επιθεωρητής επισκέπτεται το σπίτι της θείας του για φαγητό, όπου εκεί βρίσκεται και ο Πάνος Βερβερίδης. Πρόκειται για σύμπτωση ή κρύβεται κάτι πίσω από αυτή την συνάντηση;

Στο μεταξύ, ο Αλέκος απολαμβάνει την καλύτερη περίοδο της ζωής του. Από την μία έχει πετύχει να φέρει σε δύσκολη θέση την παρέα και αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένος, εν΄β από την άλλη έχει εγκατασταθεί στο σπίτι της Υβόννης, η οποία έχει πιστέψει πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η έρευνα της παρέας εξελίσσεται και φέρνει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.