Ο Σπήλιος εξοργίζεται με την Κυπριανή

Μπροστά στην απειλή των Τούρκων, οι οποίοι επιδεικνύουν να εξαφανίσουν τους Γερακάρηδες, προκειμένου να δώσουν παράδειγμα σε όλους τους Μανιάτες, η Κυπριανή προτείνει μόνο μία λύση στον γιο της: να πάρει την οικογένειά του και να εγκαταλείψει τη Μάνη το συντομότερο δυνατό.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις της σειράς του Ant1 «Η Μάγισσα»…

Ωστόσο, για έναν πειρατή όπως ο Σπήλιος, αυτή η πρόταση είναι αδιανόητη. Εξοργίζεται με την ιδέα ότι η μητέρα του σκέφτεται τέτοιες απελπιστικές λύσεις και αποφασίζει να αντισταθεί σθεναρά και να προετοιμαστεί για την αντεπίθεσή του, ενώ η Κυπριανή προσπαθεί να σώσει τη φατρία της, γνωρίζοντας την αναπόφευκτη καταστροφή που αναμένεται για τους Γερακάρηδες.

Καλεί όλους τους καπετάνιους της περιοχής να σταθούν δίπλα στον Σπήλιο και να τον βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της επερχόμενης επίθεσης των Τούρκων. Ξέρει πως είναι δύσκολο να πείσει τους καπετάνιους, ενώ πρέπει να αντιμετωπίσει και τον γιου της που έχει ήδη οργανώσει την επίθεσή του.

Την ίδια στιγμή, όμως, ο προδότης των Γερακάρηδων επισκέπτεται τον Εμρέ, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις κινήσεις του Σπήλιου. Οι Λασκαραίοι βρίσκονται σε μια δύσκολη θέση, αγωνιζόμενοι σε μια ανελέητη κατάσταση. Ο Μιχαήλ, ο ισχυρότερος από τους καπετάνιους της Μάνης, είναι κρίσιμης σημασίας για τη μάχη κατά των Τούρκων.

Ωστόσο, μετά από όσα έχουν συμβεί, διστάζει να πάρει μια απόφαση. Ολόκληρη η οικογένεια αναμένει με αγωνία να μάθει αν θα ακολουθήσει τους άλλους καπετάνιους και θα σταθεί δίπλα στον Σπήλιο. Όμως, σύμφωνα με το περιοδικό 7 μέρες Tv, για μια ακόμη φορά, ο Μιχαήλ είναι έτοιμος να εκπλήξει τους γύρω τους με την απόφασή του.