Ο Φώτης πηγαίνει στη χωροφυλακή για να καταθέσει.

Η Ιουλία βρίσκεται σε μια απελπιστική κατάσταση, προσπαθώντας να βρει διέξοδο, όμως γύρω της σηκώνονται τοίχοι. Ο Γρηγόρης ανήμπορος να αποδεχτεί τον χωρισμό τους, είναι αποφασισμένος να την κερδίσει πίσω και καταβάλλει απεγνωσμένες προσπάθειες για να τη συναντήσει, χωρίς να γνωρίζει ότι η Στάσα έχει αποκαλύψει το μεγάλο μυστικό της στην κόρη της και απαιτεί τώρα να καταθέσει κατά του Στράτου.

Όταν τελικά επικοινωνεί με την Ιουλία, το αποτέλεσμα είναι να την μπερδέψει ακόμα περισσότερο. Παράλληλα, ο Στασινόπουλος συνεχίζει τις έρευνες για να εντοπίσει τον Φώτη, τον καθοριστικό μάρτυρα της δολοφονίας, ενώ η Κυριακούλα και η Κατερίνη συνεχίζουν τα σχέδιά τους πίσω από την πλάτη των συζύγων τους.

Κανονίζουν ένα τραπέζι στο σπίτι των Ραζίνηδων, με σκοπό να διευθετηθεί το προξενιό της Φιλιώς με τον Γρηγόρη, ενώ εκείνος νιώθει πως η καρδιά του ανήκει στην Ιουλία και κάνει τα πάντα για να ξανά είναι μαζί.

Στο μεταξύ, η Στάσα ανακαλύπτει ότι η κόρη της συνεχίζει την επικοινωνία με τον γιο του εχθρού της, γεγονός που επηρεάζει την υγείας της. Η Ιουλία τρέχει στο πλευρό της και μάνα και κόρη, έπειτα από καιρό, έρχονται κοντά και ανοίγουν την καρδιά τυς η μία στην άλλη.

Σε αυτήν την στιγμή, η Στάσα βρίσκει την ευκαιρία να τονίσει τη σημασία της τιμωρίας του φονιά του πατέρα της, και η Ιουλία, πνιγμένη από τύψεις, αποκαλύπτει κάτι που φοβόταν μέχρι τότε να πει. Όταν η Στάσα ακούει ότι η κόρη της είναι έγκυος, χάνει τον έλεγχο και αρχίζει να κατηγορεί την οικογένεια Ραζίνη για όλα τα προβλήματα που έχουν προκληθεί και πλέον είναι κατηγορηματική ότι η Ιουλία πρέπει να αποκαλύψει όσα γνωρίζει σχετικά με τον φόνο.

Ταυτόχρονα, στο σπίτι του Στράτου, γίνεται το τραπέζι με τους Στασινόπουλους, με την ελπίδα ότι οι δύο άντρες των οικογενειών θα δώσουν τα χέρια. Ωστόσο, οι χωροφύλακες βρίσκονται μια ανάσα πριν εντοπίσουν τον Φώτη, και τα νέα φτάνουν στον διοικητή την ώρα που ο Δημητρός φτάνει στο σημείο.

Ο δικηγόρος έχει σκοπό να μιλήσει στην Αλεξάνδρα, αλλά τυχαία γίνεται μάρτυρας μιας σοβαρής εξέλιξης στην υπόθεση του φόνου: ο Φώτης πηγαίνει στη χωροφυλακή για να καταθέσει.

Ο Στασινόπουλος αναχωρεί αμέσως για να αναλάβει την ανάκριση, αλλά η οικογένειά του παραμένει στο τραπέζι, και ο Στράτος, σύμφωνα με το περιοδικό 7 μέρες Tv, δεν μπορεί να κρύψει την ανησυχία του. Η Φιλιώ προσπαθεί απεγνωσμένα να τραβήξει την προσοχή του Γρηγόρη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Δημητρός βρίσκει την ευκαιρία να ενημερώσει την Αλεξάνδρα για τα τελευταία γεγονότα, και αυτή ενημερώνει άμεσα την οικογένειά της, που πλέον φοβάται ότι το τέλος είναι κοντά. Και ίσως έχουν δίκιο, καθώς ο Κωστής μαθαίνει ότι ο Φώτης είναι έτοιμος να καταθέσει…