Η Γη της Ελιάς: Η Δήμητρα έχει εγκλωβιστεί μέσα στο σπίτι του Δημοσθένη ενώ έχει μπει μέσα η Χρυσούλα…

Η Γη της Ελιάς επεισόδια της εβδομάδας

Όλα όσα θα παρακολουθήσουμε στη σειρά του Mega, Η γη της ελιάς, στα επεισόδια της εβδομάδας που έρχεται, από Κυριακή 5 έως Παρασκευή 10/3.

Ηθοποιοί: Νίκος Γαλανός, Αφροδίτη Λιάντου, Πασχάλης Τσαρούχας, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Τάσος Ιορδανίδης, Δώρα Χρυσικού, Βασίλης Μίχας, Έλενα Χριστοφή, Πανίκος Πιλάλης, Ιφιγένεια Τζόλα, Διονύσης Παπανδρέου και συμβολαιογράφος ο Μάξιμος Μουμούρης, Εύα η Χρύσα Παπά, Αντωνία Χαραλάμπους, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Ιφιγένεια Πιερίδου, Στέφανη Χαραλάμπους, Γιάννης Κρητικός

Στα επεισόδια Η γη της ελιάς της εβδομάδας που έρχεται θα δούμε πως:

Ο Λυκούργος μένει σοκαρισμένος όταν μαθαίνει τι έχει συμβεί μεταξύ του Αλέξη, της Μαργαρίτας και της Αθηνάς.

Την ίδια ώρα το κλίμα στο σπίτι του Ισίδωρου είναι εορταστικό καθώς μόλις έχουν μάθει πως η υιοθεσία της Αγγελικής έχει εγκριθεί.

Η Άννα μαθαίνει από την Βασιλική ότι ο Λεωνίδας βγαίνει με την Ειρήνη και είναι πολύ άνετη με αυτό.

Ο Ισίδωρος ακούει προβληματισμένος τον Μάνο και την Μαρίνα να του λένε πως ο Στάθης δεν είναι ο άνθρωπος που φαντάζεται.

Ο Λυκούργος ενημερώνει τον Μιχάλη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον Αλέξη και αποφασίζουν να του μιλήσειν ο ίδιος.

Η Αντιγόνη με τον Άρη έχουν ακόμη έναν καυγά και τον διώχνει από το σπίτι της. Την ίδια ώρα ο Ισίδωρος φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση την Αμαλία. Ο Πότης θέλει κάτι παραπάνω από την φιλία του με την Άννα αλλά αυτή κάνει πως δεν καταλαβαίνει, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει σαφές αν θέλει κι αυτή…

Ο Χρήστος ζηλεύει και ζητάει εξηγήσεις από την Εύα για την συνάντησή της με τον Στάθη.

Την ίδια ώρα η Μυρτάλη ρωτάει τον Αλέξη αν θα μπορούσε να σκοτώσει την Αθηνά γι’ αυτήν… Από την άλλη ο Δημοσθένης προειδοποιεί τον Στάθη για την Αρετή.

Η Δήμητρα παραφυλάει το σπίτι του Δημοσθένη και μόλις φεύγουν όλοι μπαίνει και πάλι μέσα κρυφά.

Η Αθηνά πηγαίνει στην ταβέρνα και προειδοποιεί τον Αλέξη.Ο Αλέξης έξαλλος, την κοιτάει όλο μίσος να απομακρύνεται…

Η Δήμητρα έχει εγκλωβιστεί μέσα στο σπίτι του Δημοσθένη ενώ έχει μπει μέσα η Χρυσούλα και κάνει τις δουλειές του νοικοκυριού. Τελικά με την πρώτη ευκαιρία πηδάει από το παράθυρο και παρόλο που χτυπάει καταφέρνει να ξεφύγει.

Στο σπίτι των Ισίδωρου γίνεται γιορτή με αφορμή την εξέλιξη στην υιοθεσία της Αγγελικής. Γιορτή γίνεται και στο σπίτι της Χάιδως για να νιώσει καλύτερα η Μαργαρίτα.

Ο Άρης θέλει να προχωρήσουν τη σχέση τους με την Αντιγόνη αλλά η συζήτηση καταλήγει και πάλι σε καυγά.

Ο Αλέξης πηγαίνει έξαλλος στο σπίτι της Μυρτάλης χάρη στην Αθηνά.

Ο Κουράκος μαθαίνει από την Δήμητρα για την νέα έρευνα στο σπίτι του Δημοσθένη και αυτή τη φορά της τα “ψάλλει”.

Η αίτηση για την άδεια οπλοφορίας απορρίπτεται και υψώνει τη φωνή της μέσα στο τμήμα.

Ο Δημοσθένης είναι απογοητευμένος από την παραγωγή του στον ελαιώνα που διαχειρίζεται ο Στάθης.

Η Ασπασία ψάχνοντας την ντουλάπα της βρίσκει ένα περίστροφο του Δημοσθένη και μένει άναυδη! Η Ειρήνη οδηγεί το αμάξι που της πήραν άπειρα και επιπόλαια. Κάνει προσπεράσεις χωρίς να ελέγξει, ψάχνει το ραδιόφωνο… Σηκώνει το κεφάλι και βλέπει έντρομη ότι έχει φύγει από την λωρίδα της, ένα άλλο αυτοκίνητο έρχεται από την απέναντι μεριά. Κάνει ελιγμό να τον αποφύγει και πέφτει με φόρα πάνω σε ένα δένδρο.

Η Ειρήνη πεσμένη πάνω στον αερόσακο με κλειστά μάτια, με αίματα στον κρόταφο, αναίσθητη ενώ η κόρνα βαράει σαν δαιμονισμένη…

Ο Μάνος έχει γυρίσει στο σπίτι την Μαρίνα που λιποθύμησε στη μέση στου δρόμου… Την ίδια ώρα ο Δημοσθένης συγκρούεται με την Ασπασία που βρήκε το πιστόλι του μέσα στο σπίτι.

Η Ειρήνη μεταφέρεται στο νοσοκομείο και οι γιατροί την βάζουν κατευθείαν στο χειρουργείο. Παράλληλα ειδοποιούν και τους γονείς της.

Ο γιατρός έχει τα πρώτα νέα για την κατάσταση της Ειρήνης, η κατάστασή της είναι σοβαρή.

Η Μυρτάλη συμβουλεύει τον Αλέξη πως να συμπεριφερθεί στην μάνα του.

Ο Φίλιππος μαθαίνει για το ατύχημα της αδερφής του ενώ την ίδια ώρα η κατάσταση της Ειρήνης παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή.

Η Ιουλία συναντάει τυχαία τον Γιώργη στον δρόμο, του λέει πως ξέρει για την Ευτυχία και πως δεν χρειάζεται να κρύβονται. Με το που το ακούει αυτό ο Κουράκος γίνεται έξω φρενών.

Ο Φίλιππος καταφθάνει στο νοσοκομείο και πέφτει κλαίγοντας με λυγμούς κάτι που παραξενεύει τον Δημοσθένη…

Ο Κουράκος θυμωμένος με την Ιουλία μετά την συνάντησή τους και όσα άκουσε από αυτή, της τηλεφωνεί:«Και μην διανοηθείς να πιάσεις την Ευτυχία και να της πεις ότι ξέρεις για μας! Θα έρθει σε δύσκολη θέση και θα σκοτωθούμε μετά, στο λέω!».

Ο Δημοσθένης έχει απορίες σχετικά με την αντίδραση του Φίλιππου και ρωτάει την Ασπασία. Την ίδια ώρα ο Λυκούργος λέει στην Χάιδω ότι ο Φίλιππος θα πει στην Ειρήνη ότι είναι αδέρφια.

Λίγο αργότερα η κατάσταση της Ειρήνης βελτιώνεται και τα νέα επιτέλους είναι ευχάριστα καθώς έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Ο Δημοσθένης παρατηρεί το χτυπημένο χέρι της Δήμητρας και το συνδυάζει με το ανοικτό παράθυρο που βρήκε στο σπίτι του και τις υποψίες του πως κάποιος μπήκε μέσα κρυφά.

Στην ταβέρνα ο Μιχάλης λέει κάποια λόγια με «νόημα» στον Αλέξη για να τον προειδοποιήσει, χωρίς ωστόσο να θίξει ονόματα και καταστάσεις.

Ο Άγγελος Φωτάκος, ένας 70άρης άνδρας, είναι ο ρόλος που θα μας απασχολήσει στη συνέχεια της σειράς καθώς αποφασίζει να μιλήσει στον Λυκούργο για τους φόβους του πως ο γαμπρός του κακοποιεί σεξουαλικά την εγγονή του…

Ο Κουράκος παροτρύνει την Ευτυχία να εμφανιστούν μαζί δημόσια και δέχεται για πρώτη φορά. Ο Λεωνίδας προσπαθεί να επισκεφθεί την Ειρήνη στο νοσοκομείο αλλά ο Φίλιππος προλαβαίνει τα χειρότερα και την συνάντησή του με τον Δημοσθένη.

Η Ιουλία συνομιλεί με τον Στάθη, αυτός της προτείνει βόλτα με μηχανή και τότε θα δούμε μέσα από flashback την τραγική ιστορία της Ιουλίας.

Μια μηχανή με δύο κοπέλες που φοράνε κράνος, τρακάρει και από το σωματότυπο θα δούμε ότι η οδηγός είναι η Ιουλία. Αυτή που μοιάζει με την Ιουλία είναι 9 μηνών έγκυος! Και η άλλη πίσω είναι συνομήλικη.

Η μηχανή κάτω, οι κοπέλες με τα κράνη. Η έγκυος σέρνεται και πάει προς την άλλη, πιάνει τον σφυγμό της.. Βλέπουμε αίμα να τρέχει από τα πόδια της εγκύου..

Ο Στάθης την ρωτάει αν έτυχε σε αυτή κάποιο ατύχημα και η Ιουλία επανέρχεται από τις σκέψεις της:«Σε μια φίλη μου, που σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια μου! Τέλος η συζήτηση! Αναγκάστηκα να θυμηθώ πράγματα που θέλω να ξεχάσω για πάντα…»

Ο Λυκούργος πηγαίνει στη Σπάρτη και επιδιώκει συνάντηση με τον γαμπρό του Άγγελου, Κυριάκο, και την εγγονή και κόρη του Κυριάκου, Φιλιώ.

Η Δήμητρα ξαναμπαίνει στο σπίτι του Δημοσθένη αλλά όταν πάει να φύγει η Ασπασία την πιάνει μέσα στο σπίτι.