Το Μυστικό της Πεταλούδας Open: Η Χριστίνα βρίσκει τη Λουίζα να ξεκουράζεται στο δωμάτιο του Θέμη και αναρωτιέται γιατί βρίσκεται εκεί. Όταν η Χριστίνα αποχωρεί, η Λουίζα εξηγεί στο Θέμη πως ίσως θα ήταν καλύτερο να αποχωρήσει από το σπίτι του.
Η Χάρις συζητά με τον Πάρι Αδαμίδη, φίλο του Στέφανου από την ακαδημία της Αστυνομίας, προκειμένου να καταλάβει τι πραγματικά συνέβη όταν ο Στέφανος επιτέθηκε στον Λευτέρη Τρύφωνος. Μετά την αναχώρηση της Χάρις, ο Πάρις καλεί τον Στέφανο για να του μιλήσει για την συζήτηση που είχαν.

Ο Μάρκος, έχοντας πληροφορηθεί για τις υποψίες που έχουν στραφεί εναντίον του Φίλιππου σχετικά με τον θάνατο του Πολυβίου, αναζητά τον Χριστόφορο για να δει αν μπορεί να στηρίξει τον Φίλιππο.

Η Χλόη ενημερώνει την Κρίστια μέσω τηλεφώνου ότι είναι με τον Παύλο στην Κύπρο και περιμένει να τα πουν από κοντά.

Ενώ η Ειρήνη βρίσκεται στο σπίτι του Φίλιππου, ο Χριστόφορος καλεί τον Φίλιππο για να δει αν όλα πάνε καλά. Κάτι όμως κάνει τον Χριστόφορο να νομίζει ότι ο Φίλιππος είναι κοντά. Πηγαίνοντας στο σπίτι του, ο Χριστόφορος βρίσκει τον Φίλιππο και του ανακοινώνει για τον θάνατο του Ηλία. Αυτό εκνευρίζει τον Φίλιππο καθώς τα σχέδιά του για τον Χρυσοχόου διακόπτονται.

Παρ’ όλα αυτά, λέει στον Χριστόφορο ότι ίσως ήρθε η ώρα για να παραδοθεί στην αστυνομία.
Η Μαρήλια επισκέπτεται τον Άρη με προμήθειες, αν και ο ίδιος της είχε ζητήσει να μην το κάνει.

Ο Στέφανος ενημερώνει τον Άλκη για την ταυτότητα του δολοφονημένου Ηλία Ευαγγέλου. Ο Άλκης είναι πανικοβλημένος αφού είναι αυτός ο δολοφόνος, αλλά λέει ότι πιστεύει πως ο Χριστόφορος και ο Φίλιππος ίσως να είναι πίσω από αυτό το έγκλημα.

Ο Χριστόφορος, αφού φεύγει από το σπίτι του Φίλιππου, ενημερώνει την Ειρήνη για τις προθέσεις του Φίλιππου.

Η Χάρις, ψάχνοντας πληροφορίες για τον Νικόλα, ανακαλύπτει ότι ζει με τον γιο του και αναρωτιέται γιατί δεν την ενημέρωσε ποτέ για την ύπαρξή του.
Ο Άλκης αναζητεί την Μαργαρίτα, μια παλιά του γνωστή, για να του πει πού είναι ο Χριστόφορος. Καταλήγει στο σπίτι της και βρίσκει τον Φίλιππο να την επισκέπτεται.
Ο Νικόλας αντιλαμβάνεται ότι η Χάρις ψάχνει πληροφορίες για εκείνον και τον γιο του και ανησυχεί για το τι θα ανακαλύψει.