Στην αρχή, ο Παύλος μίλησε στον Αντρέα για το κτήμα που κληρονόμησε με τον Τηλέμαχο από τον Ρούσσο, και ο Αντρέας άρχισε να αξιώνει τα δικαιώματά του σε αυτό το κτήμα από την Καλλιόπη.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλες τις εξελίξεις από τα επόμενα επεισόδια της σειράς Σασμός

Η Καλλιόπη του πρότεινε να αντιμετωπίσει τους σχετικούς ανθρώπους και να ζητήσει ό,τι θέλει. Ωστόσο, ο Αντρέας αποφάσισε να ταξιδέψει στη Στοκχόλμη για να βρει τον Ρούσσο, αλλά οι έρευνές του ήταν άκαρπες.

Παράλληλα, η γιαγιά Ειρήνη είπε στον Αντρέα να φύγει από την Κρήτη, εκφράζοντας την ανησυχία της για τον ερχομό του και προειδοποιώντας ότι το έδαφος είναι ιερό για τους αποθαμένους. Τα λόγια αυτά επηρέασαν τον Αντρέα και τον ανάγκασαν να αλλάξει τα σχέδιά του για το μέλλον του.

Μετά τη γιαγιά, σειρά θα πάρει ο Τηλέμαχος που θα μηνύσει στον αδελφό του ότι «ξετέλεψε από τους Σταματάκηδες». Για την ακρίβεια θα πει στον Αντρέα πως δεν θα σταματήσει να τον στηρίζει, όμως θα πρέπει να πάψει να ελπίζει στη βοήθειά του όταν πρόκειται για τα σκοτεινά του σχέδια.

Ο Αντρέας, σύμφωνα με το περιοδικό Tivi Σίριαλ, θα νιώσει ξαφνικά μόνος και ανήμπορος. Δεν θα έχει πρόσωπο δικό του να στραφεί, ενώ τη χαριστική βολή θα του τη δώσει η Εύα που θα του ξεκαθαρίσει πως τον πει φιλικά. Μετά από σκέψη λοιπόν θα βρεθεί στο σπίτι τής «καπετάνισσας», όπου και θα της κάνει μια πρόταση. «Έχω ένα γράμμα στην κατοχή μου που αν γίνει γνωστό θα αναγκαστείς να μου δώσεις το χωράφι που είχε μελετήσει ο Ρούσσος για τη μάνα μου.

Για να μην το κάνω, δώσε μου χρήματα και δεν θα με δεις ποτέ ξανά μπροστά σου», της λέει και η Καλλιόπη αντί να δει την πρότασή του ως τη σωτηρία της, του ανακοινώνει πως από εκείνη δεν δέχεται τον εκβιασμό του και δεν θα πάρει ούτε φράγκο. Τον προειδοποιεί ωστόσο πως δεν θέλει να πατήσει ξανά το πόδι του στο σπίτι της γιατί θα μιλήσει με την αστυνομία. Ο Αντρέας θα βάλει το κεφάλι κάτω και θα φύγει.

Όλα τα παραπάνω θα γίνουν γνωστά και τότε η δεύτερη μάνα του, όπως την αποκαλεί, η γιαγιά Ειρήνη, θα αποφασίσει να τον συναντήσει για να του δώσει τη χαριστική βολή. Θα του πει πως εκείνος και ο Τηλέμαχος είναι παιδιά του Ρούσσου, συνεπώς πως έχουν αίμα Σταματάκη. «Τι είναι αυτό τώρα, θεία; Κάποιο νέο αστείο για να με διώξεις από το χωριό μια και καλή;», θα τη ρωτήσει και εκείνη θα του αποκαλύψει.

«Όχι, αγόρι μου. Ο λόγος που έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό και δεν έχω μιλήσει τόσο καιρό για το γράμμα της Μαρίας είναι αυτός. Φοβόμουν την αντίδρασή σου. Γι’ αυτό σε παρακαλούσα να φύγεις για να μη μάθεις, μα εδά δεν έχω σε σκότωνε». άλλη επιλογή. Γιατί η αλήθεια μπορεί να άντρας θα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του και χωρίς να δώσει λόγο σε κανέναν θα φύγει από το χωριό που μόνο πίκρες του χαρίζει.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα κατευθυνθεί στο βουνό και τα ίχνη του θα χαθούν για πάντα. Άπαντες θα αρχίσουν να τον ψάχνουν, μα κανείς δεν θα μπορεί να δώσει μια λογική εξήγηση για την εξαφάνισή του. Οι υποψίες θα πέσουν πάνω στην Καλλιόπη καθώς εκείνη αντάμωσε λίγο πριν. φύγει, όμως η γιαγιά που θα ξέρει την αλήθεια, θα μιλήσει πλέον ανοιχτά.