Η Γη της Ελιάς: Η σεναριογράφος Βάνα Δημητρίου έχει την μοναδική ικανότητα να διατηρεί το ενδιαφέρον του κοινού ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας απαιτητικής τρίτης σεζόν. Έχει επιμεληθεί προσεκτικά τις νέες πλοκές, εμπλέκοντας τους χαρακτήρες σε επικίνδυνες και δυναμικές δοκιμασίες…. Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Γη της Ελιάς: Ενέδρα θανάτου για τον Φίλιππο…

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την πολυαναμενόμενο τρίτο κύκλο. Τα ζευγάρια που αγαπήθηκαν κατά τις δύο προηγούμενες σεζόν βρίσκονται αντιμέτωπα με νέες, δύσκολες προκλήσεις.

Η Βασιλική βρέθηκε στη μοιραία βόλτα με τη βάρκα, όταν ξαφνικά έπεσε στη θάλασσα, βάζοντας τη ζωή της σε μεγάλο κίνδυνο. Η απειλή όμως απομακρύνεται όταν, την τελευταία στιγμή, καταφέρνει να σωθεί. Εκείνος που την βοηθάει είναι ο Μιλτιάδης, αδελφός του Βαφέα, ο οποίος είχε δολοφονηθεί και ήρθε στην Αρεόπολη με σκοπό να εκδικηθεί τη Χάιδω. Αυτή η ανατροπή τον βάζει σε δίλημμα. Η γνωριμία με τη Βασιλική ανατρέπει τα συναισθήματά του, μειώνοντας το μίσος που νιώθει. Πλέον, αναπτύσσει έντονα συναισθήματα για εκείνη.

Οι συναισθηματικές του αντιδράσεις τον οδηγούν να πλησιάσει τη Βασιλική με ερωτικό ενδιαφέρον, δημιουργώντας ένταση στον γάμο της με τον Φίλιππο. Ο Φίλιππος, παρά τη ζήλια που νιώθει για τη γυναίκα του, προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του. Ωστόσο, η άφιξη του άλλου αδελφού του Βαφέα, με σκοπούς εκδίκησης, κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη. Ο Μιλτιάδης, που πλέον έχει ενδοιασμούς, αντιμετωπίζει την πίεση του να συμμετάσχει σε αυτή τη βεντέτα.

Η αντίθεση ανάμεσα στον Μιλτιάδη και τον αδελφό του αποκαλύπτει τις διαφορετικές τους προθέσεις. Ο πρώτος, επηρεασμένος από τα συναισθήματα που τρέφει για τη Βασιλική, θέλει να βάλει τέλος σε αυτή την ιστορία. Ο δεύτερος, παραμονεύοντας την εκδίκηση, αρνείται να ακούσει οποιαδήποτε δικαιολογία. Έχει αποφασίσει ότι το αίμα θα ξεπλυθεί με αίμα, με τη Χάιδω να πληρώνει για το έγκλημα που διέπραξε. Ακόμη και οι αγαπημένοι της άνθρωποι δεν θα ξεφύγουν από τα σκοτεινά του σχέδια.

Ο Φίλιππος, ανυποψίαστος για ότι συμβαίνει, κατευθύνεται με ο αυτοκίνητο του προς τη Μάνη, την ώρα που ένας κουκουλοφόρος έχει ετοιμάσει μια ενέδρα θανάτου. Εκείνος, σύμφωνα με το περιοδικό Τηλέραμα, πατάει την σκανδάλη και ο Φίλιππος κινδυνεύει. Θα καταφέρει να βρει στόχο ο κουκουλοφόρος ή η σφαίρα του θα καρφωθεί στον Φίλιππο;