Η Ιωάννα βιώνει δύσκολες στιγμές, καθώς ετοιμάζεται να περάσει από επιτροπή αξιολόγησης, όπου θα αποφασιστεί εάν μπορεί να αναλάβει τη φροντίδα της κόρης της. Φυσικά υποψιάζεται ότι ο Άρης πιθανόν να έχει επηρεάσει κάποια μέλη της επιτροπής, προκειμένου να την αποκηρύξουν ως ανίκανη και επικίνδυνη ως μητέρα. Άγχος και ανασφάλεια τη συνοδεύουν καθώς προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την επιτροπή των γιατρών.

Όλα όσα θα παρακολουθήσουμε στη σειρά του Ant1, «Μετά τη φωτιά», στα επόμενα επεισόδια

Μπροστά στην επιτροπή, η Ιωάννα προσπαθεί να αποδείξει την ψυχική της σταθερότητα, ενώ ο Άρης παραμένει ήρεμος και βέβαιος. Παράλληλα, ο Οδυσσέας δέχεται άγρια επίθεση από τους άντρες του Βενιέρη και καταλήγει στο νοσοκομείο.

Η Φαίδρα επιχειρεί να αποτρέψει τον Αλέξανδρο να μην καταθέσει στην αστυνομία, ενώ η Ανθή αναγκάζεται να τον εκβιάσει. Την ίδια στιγμή, η Ειρήνη συνειδητοποιεί ότι έχει συναισθήματά για τον Οδυσσέα, ενώ η Ιωάννα αναζητά απεγνωσμένα εργασία.

Ο Άρης προειδοποιεί την Ιωάννα για τον Νίκο…Ο μικρός Αχιλλέας εκδηλώνει θυμό έναντι της Ανθής, η οποία προσπαθεί να του δείξει την αγάπη της. Ο Απόστολος απειλεί ευθέως τον Τάσο, την ώρα που ο Άρης προσπαθεί να καθησυχάσει τη Φαίδρα, διαβεβαιώνοντάς την ότι με τον Αποστόλη στη φυλακή, η επιμέλεια του παιδιού θα περάσει στα χέρια της μητέρα του.

Ο Κώστας και η Άλις εφαρμόζουν το τολμηρό σχέδιό τους, αλλά αντιμετωπίζουν μια αναπάντεχη δυσάρεστη έκπληξη. Ο Οδυσσέας νιώθει ζήλια όταν η Ειρήνη επισκέπτεται τον Αλέξανδρο στο νοσοκομείο, και αναπτύσσεται ένταση ανάμεσά τους. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το περιοδικό Τηλέραμα, η Ιωάννα ενημερώνεται για την απόφαση της επιτροπής, ενώ ο Άρης επιχειρεί να δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από αυτήν, προκειμένου να την πάρει μαζί του στο σπίτι..