Στη αγαπημένη σειρά «Η Γη της Ελιάς», ο Στάθης αναζητά απαντήσεις σχετικά με τον έρωτα της κόρης του, όμως δυσκολεύεται να βγάλει άκρη. Η Ιουλία του βάζει υποψίες ότι η κόρη του μπορεί να είναι ερωτευμένη με κάποιον παντρεμένο. Έτσι, ο Στάθης παρατηρεί μια ιδιαίτερη οικειότητα ανάμεσα στον Χρήστο και την Αριάδνη, και απευθύνεται κατευθείαν στην κόρη του για να επιβεβαιώσει τις υποψίες του και η αντίδραση της ενισχύει τις υποψίες του.

Την ίδια στιγμή, ο Κωνσταντίνος καλεί τον Χρήστο στο σπίτι του και τον ρωτάει αν υπάρχει κάτι μεταξύ του και της Αριάδνης. Ο Χρήστος απαντά ότι δεν συμβαίνει κάτι σημαντικό, λέγοντας του ότι οτιδήποτε υπήρξε μεταξύ τους σταμάτησε πριν αρχίσει καν. Στη συνέχεια, ο Κωνσταντίνος μοιράζεται τα παραπάνω με την Ισμήνη, η οποία αποφασίζει να ενεργήσει από μόνη της, λέγοντας στον Κωνσταντίνο ότι δεν τον πιστεύει και ότι θα ερευνήσει την υπόθεση περαιτέρω.

Εν τω μεταξύ, ο Στάθης γίνεται όλο και πιο σίγουρος για τη σχέση της Αριάδνης με τον ανιψιό του καλύτερου του φίλου, και αισθάνεται ανησυχία για την αντίδραση της κοινωνίας της Μάνης. Σκέφτεται ακόμη και να παρακολουθήσει την Αριάδνη για να είναι βέβαιος. Παράλληλα, η Ισμήνη αναλαμβάνει δράση, καλώντας την Αριάδνη στο σπίτι της και ρωτώντας την ευθέως για τη σχέση της με τον Χρήστο, φέρνοντας την
σε δύσκολη θέση.

Αργότερα, η Αριάδνη μιλά στον Χρήστο για τη συνάντησή της με την Ισμήνη, εκφράζοντας την έκπληξη και την αμηχανία της. Ο Χρήστος, εξοργισμένος, πηγαίνει να βρει την Ισμήνη, απαιτώντας να μην ανακατεύεται ξανά στη ζωή του και να αφήσει την Αριάδνη ήσυχη. Η συνάντηση αυτή οδηγεί σε έναν έντονο καβγά μεταξύ των ξαδερφιών, με την Ισμήνη να του λέει να τερματίσει τη σχέση αυτή.