Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια: Η ζωή της Αθηνάς αλλάζει όταν εμφανίζεται στη Μάνη ο Τζον Μαυρίδης, ένας Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας που υποδύεται ο Απόστολος Γκλέτσος. Ο Τζον ζει και εργάζεται μόνιμα Βοστόνη. Συνεργάζεται με την οικογένεια Βρεττάκων, και ο Ισίδωρος μάλιστα τον γνώρισε στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αμερική.

Ο Ελληνοαμερικανός λοιπόν έρχεται στη Μάνη για δουλειές και ξεκινά συναντήσεις με την οικογένεια Βρεττάκων, και την Αθηνά, με την οποία γοητεύεται από την πρώτη ματιά. Όπως θα παρακολουθήσουμε όμως κι εκείνη δείχνει ενδιαφέρον.

Σιγά-σιγά, οι δυο τους έρχονται κοντά, αναπτύσσοντας μια όμορφη και τρυφερή σχέση. Αυτή η σχέση εξελίσσεται σε έναν έρωτα βαθύ και παθιασμένο. Επιτέλους, η Αθηνά βρίσκει το άλλο της μισό, και σύμφωνα με το περιοδικό TiVi σίριαλ, η μητέρα της είναι περήφανη και συμφωνεί με τη σχέση τους, δηλώνοντας: «Χαίρομαι πολύ για την επιλογή που έκανε η κόρη μου. Είχαμε πρώτα έναν πιτσιρικά, μετά πέσαμε σ’ έναν σιτεμένο και να ορίστε, τώρα βρήκαμε την κατάλληλη ηλικία».

Η άφιξη του Τζον, ωστόσο, δεν επηρεάζει μόνο τη ζωή της Αθηνάς, καθώς πολλά είναι αυτά που θα συμβούν και στη ζωή των Βρεττάκων θα έρθουν τα πάνω κάτω.