Ο γιατρός Alpha – Όσα θα δούμε στα επόμενα επεισόδια: Η Κατερίνα εκβιάζει τον Μιχάλη.

Ο Μιχάλης, στα προσεχή επεισόδια της δημοφιλούς σειράς «Ο Γιατρός», θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα νέο μεγάλο πρόβλημα. Καθημερινά, στο νοσοκομείο, προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες της βάρδιας του. Έτσι, αυτό τον ωθεί στην απόφαση να αναζητήσει διέξοδο στη χρήση ναρκωτικών, με σκοπό να αντιμετωπίσει την πίεση και να διατηρήσει τη λειτουργικότητά του.

Παρά τον κίνδυνο που έχει αυτή η επιλογή ο Μιχάλης ρισκάρει.Η χρήση των ναρκωτικών φαίνεται να του προσφέρει προσωρινή ανακούφιση και βελτίωση στην απόδοσή του. Ωστόσο, η ανατροπή που έρχεται την επόμενη μέρα αποδεικνύει ότι η ευτυχία του θα είναι πολύ προσωρινή.

Η Κατερίνα, η φίλη του, βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση, αντιμετωπίζοντας τον εθισμό της σε ουσίες. Απεγνωσμένη, πηγαίνει στον Μιχάλη και του ζητά 10.000 ευρώ. Η αντίδραση του νεαρού γιατρού είναι έντονη, καθώς δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Όμως, σύμφωνα με το περιοδικό My Tv, η Κατερίνα δεν κάνει πίσω και μάλιστα τον απειλεί ότι αν δεν της δώσει τα χρήματα θα αποκαλύψει στον διευθυντή του νοσοκομείου τη χρήση ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της βάρδιας του.

Ο Μιχάλης τα χάνει, καθώς κατανοεί ότι η αποκάλυψη αυτή μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή της καριέρας του, αλλά της ζωής του. Με ψυχραιμία, ζητάει λίγο χρόνο για να σκεφτεί την επόμενη κίνησή του, ενώ παράλληλα προσπαθεί να βρει λύση σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση.