Η Ειρήνη σπεύδει να συμπαρασταθεί στον Ιπποκράτη, ο οποίος μόλις έμαθε για τον θάνατο της γυναίκας του στο «Φοίνιξ». Παράλληλα, ο Άγγελος έχει υποψίες για τους περίεργους επισκέπτες του Πέτρου και τον ρωτάει ευθέως ποιοι ήταν και τι ήθελαν.

Εκείνος καταφέρνει να βρει μια δικαιολογία, αλλά όταν μένει μόνος συνειδητοποιεί ότι κάτι λείπει από το δωμάτιό του. Την ίδια στιγμή, ο Βασίλης συνειδητοποιεί ότι ο Κυριάκος, που τον γνώρισε στο πλοίο, ήταν ο άντρας της Στέλλας και οι δυο τους έρχονται πιο κοντά, μιλώντας για την τραγωδία που άλλαξε τις ζωές τους.

Η Λίνα ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Αθήνα, ενώ η Αλίκη, η νέα γραμματέας του Γιώργη, αποφασίζει να μοιραστεί μαζί του τις έρευνες της για το ναυάγιο, καταφέρνοντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή του. Πίσω στην Κρήτη, η Λαμπρινή βλέπει τον γιο της στον ύπνο της και το εκλαμβάνει σαν σημάδι ότι ο Πέτρος είναι πράγματι ζωντανός.

Ωστόσο, ο παπα-Γρηγόρης προσπαθεί να αποτρέψει την Ειρήνη από αυταπάτες, τονίζοντας ότι το παιδί τους πνίγηκε στη θάλασσα. Κι ενώ ο Ιπποκράτη αποκαλύπτει στον Τρύφωνα κρυμμένες πτυχές του παρελθόντος του, η Ειρήνη, σύμφωνα με το περιοδικό 7 μέρες Tv, αποφασίζει να φύγει και να επιστρέψει στα Κύθηρα.

Νιώθει ότι ήρθε η στιγμή να επιστρέψει στον τόπο της και να συμβιβαστεί με τη νέα πραγματικότητα της ζωής της, αφήνοντας πίσω τον άνθρωπο που την έσωσε να πενθήσει τη γυναίκα του. Όμως η μοίρα κάνει για μια ακόμη φορά τα δικά της γυρίσματα και δεν την αφήνει…