Στα επόμενα επεισόδια της σειράς “Σασμός” του ALPHA, θα γίνει γνωστό πως ο Μαθιός είναι ο ένοχος για τον θάνατο του Στεφανή, με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η φιλία της Βασιλικής και της Αργυρώ.

Ο Αστέρης επιλέγει να μη δώσει στη δημοσιότητα το έγκλημα του αδερφού του, γεγονός που προκαλεί την οργή της Αργυρώς. Αυτή, όχι μόνο αποφασίζει να τον αφήσει αλλά και να απομακρυνθεί από την Κρήτη, μαζί με τον Πετρή.

Με την απώλεια της οικογένειάς του, ο Αστέρης καταρρέει ψυχολογικά, ενώ η Βασιλική δεν μπορεί να πιστέψει την σκληρότητα της Αργυρώς απέναντι στον άντρα του οποίου είναι ερωτευμένη.

Αυτές οι εξελίξεις οδηγούν σε σύγκρουση τις δύο γυναίκες. Η Βασιλική κατηγορεί την Αργυρώ για την μη υποστηρικτική συμπεριφορά της κατά τη δύσκολη περίοδο που περνάει ο Αστέρης, ενώ η Αργυρώ ανταποδίδει τις κατηγορίες καταλογίζοντάς της την έλλειψη ηθικών αρχών και τη συνενοχή της στη διάσωση ενός δολοφόνου.

Εν τέλει, καθεμία από τις δύο γυναίκες αποφασίζει να διακόψει κάθε επαφή με την άλλη, με τη Βασιλική να κηρύσσει την απέχθεια της προς την Αργυρώ.