Ο εισαγγελέας Χρήστος Γιακωβάκης (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης) είναι ανελέητος καταδικαστής της διαφθοράς που αναλαμβάνει να βάλει τέλος στην βεντέτα Σταματάκηδων Βρουλάκηδων. Είναι αυστηρός, αδέκαστος, αδιάφθορος, αμερόληπτος, ακέραιος, αποτελεσματικός, ευφυής, λογικός και μοναχικός.. Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλες τις εξελίξεις από τα επόμενα επεισόδια της σειράς Σασμός

Σασμός: Aποφασισμένος να ξεσκεπάσει τους πάντες

Ο Γιακωβάκης βάζει πάνω από όλα την δικαιοσύνη και τον νόμο. Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο, όπου ο πατέρας του, Μάνθος Γιακωβάκης, υπηρέτησε ως εισαγγελέας για πολλά χρόνια. Η οικογένειά του ήταν υπό τη σκιά μιας βεντέτας που είχε κοστίσει τη ζωή του θείου του, αδελφού του πατέρα του.

Ο πατέρας του αντιμετώπισε με αποφασιστικότητα τη βεντέτα, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του και της οικογένειάς του. Απειλήθηκαν άμεσα κι έτσι μετακόμισαν στην Αθήνα όταν ο Χρήστος ήταν 17 χρονών. Εκεί, σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε με εξαιρετικές σπουδές στην Αμερική με υποτροφία.

Η επιλογή του να μετατεθεί στην Κρήτη είναι δική του. Μελετώντας τις βεντέτες για χρόνια, αντιλήφθηκε την ταραχή στην Άνω Ποριά, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του Νικηφόρου και την επαναφορά της βεντέτας μεταξύ Βρουλάκηδων και Σταματάκηδων, για την οποία γνώριζε από τον πατέρα του.

Ο Χρήστος επιδιώκει να φέρει τάξη, συνεχίζοντας το έργο που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ο πατέρας του. Είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος στη βεντέτα και παράλληλα να εξαρθρώσει τα μεγάλα εγκληματικά κυκλώματα.

Ήδη γνωρίζει από παιδί τον Αντώνη και ξέρει πόσο τον εκτιμούσε ο πατέρας του από την εποχή που ήταν αστυνομικός. Θα συνεργαστεί στενά μαζί του, αν και θα υπάρχουν διαφορές απόψεων, καθώς ο Χρήστος βάζει πάντα τον νόμο πάνω από όλα, ενώ ο Αντώνης δίνει προτεραιότητα στον άνθρωπο. Στο χωριό, θα γνωρίσει επίσης τη Στέλλα.

Σύντομα ανακαλύπτει ότι η νεαρή δικηγόρος εμπλέκεται σε όλες τις σκοτεινές ιστορίες, έχοντας δεσμούς και με τις δύο οικογένειες. Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι κακό, εκείνη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Σύμφωνα με το περιοδικό Τηλέραμα, οι δυο τους θα κοντραριστούν έντονα, μέχρι που ο έρωτας θα τους χτυπήσει την πόρτα. Μαζί, θα εργαστούν για να ηρεμήσουν τα πνεύματα μεταξύ Βρουλάκηδων και Σταματάκηδων και να οδηγήσουν εκείνους που διέπραξαν τα εγκλήματα ενώπιον της δικαιοσύνης.