Η Ασπασία μαθαίνει για την ερωμένη του Δημοσθένη και ζητάει διαζύγιο

Μια επαγγελματική πρόταση που φτάνει στην Βασιλική αναστατώνει τη ζωή της, ενώ παράλληλα ο Φίλιππος μετρά αντίστροφα για να απολυθεί από τον στρατό και να επιστρέψει στο σπίτι. Ένα περιστατικό όμως, στο στρατόπεδο, φέρνει τα πάνω κάτω.

Οι Στεφανέοι ενημερώνονται ότι ο Φίλιππος, σε μια έντονη διαμάχη, επιτέθηκε στον λοχία του με μπουνιές, γεγονός που τους προκαλεί ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η πράξη του. Η Βασιλική ζητάει βοήθεια από τον Λυκούργο, ο οποίος όμως δεν μπορεί να κάτι τίποτα, καθώς ο Φίλιππος υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία.

Η Χάιδω, έχει μάθει ότι ο πρώην άντρας της βγαίνει με τη Λουκία και πιστεύει ότι ίσως δεν ασχολείται με το θέμα όσο θα έπρεπε, όμως στην πραγματικότητα οι προσπάθειες του δικηγόρου να βοηθήσει δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα και όλα δείχνουν ότι ο Φίλιππος θα αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες, καθυστερώντας την απόλυση του από τον στρατό.

Η Χάιδω, παρά την ανησυχία της για τον γιο της, εκρήγνυται κατά του Λυκούργου, κατηγορώντας τον για την γρήγορη αντικατάσταση της συντρόφου του. Αντίστοιχα, η Ασπασία ξεσπάει στον Δημοσθένη όταν δέχεται ένα ανώνυμο τηλεφώνημα από την Ξένια, η οποία της ανακοινώνει πως περιμένει το παιδί του άντρα της.

Έτσι, η Ασπασία, αποφασίζει να ταξιδέψει στην Καλαμάτα για να συναντήσει την Ξένια και να μάθει την αλήθεια. Οι αποκαλύψεις την σοκάρουν, και επιστρέφοντας στο σπίτι ξεκαθαρίζει στον Δημοσθένη ότι δεν σκοπεύει να μεγαλώσει το παιδί της ερωμένης του. Μάλιστα δεν κάνει βήμα πίσω και ζητάει από τον Λυκούργο να ξεκινήσει τις διαδικασίες του διαζυγίου τους.

Από την άλλη, η Ειρήνη πηγαίνει πυρ και μανία να βρει τον Φίλιππο και τη Βασιλική και τους αποκαλύπτει ότι δεν είναι κόρη του Δημοσθένη. Ο Φίλιππος είναι έτοιμος να της πει ότι είναι ετεροθαλής αδερφός της, αλλά την τελευταία στιγμή το μετανιώνει. Λίγο αργότερα, μαθαίνει ότι η αδερφή του έχει μπλέξει με τον Παρασκευά και εξοργίζεται με τον φίλο του που δεν του είπε ότι είναι και πάλι μαζί.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Δημοσθένης, σύμφωνα με το περιοδικό 7 μέρες Tv, δηλώνει στον Λυκούργο πως δεν πρόκειται να δώσει διαζύγιο στην Ασπασία και ότι αν φτάσουν στα δικαστήρια θα βγάλει όλα τα άπλυτα της στη φόρα!