Η εξομολόγηση του Χρήστου στο μοναστήρι προκαλεί ταραχή στον Επιφάνειο, την ώρα που πατέρας του ανήσυχος μοιράζεται με τον Στασινόπουλο τους φόβους του για τον γιο του. Αυτή η εξομολόγηση ωθεί τον Κωστή να αποκαλύψει το δικό του μυστικό σχετικά με τον ανεκπλήρωτο έρωτά του για τη Στάσα.

Η Ιουλία θέλοντας να κρατήσει την υπόσχεση προς τον Ρήγα, ανακοινώνει στον Γρηγόρη ότι δεν μπορεί να τον ξανά συναντήσει, όμως εκείνος δεν δέχεται αυτήν την απόφαση. Η Κερασίνα φτάνει στο αρχοντικό του Προβιού για να συζητήσει με τον Γιωργίκη για το προξενιό, όμως η Χάδω εκφράζει και πάλι την αντίθεσή της, αρνούμενη να δεχτεί την Ιουλία ως νύφη.

Το δώρο που στέλνει ο Γιωργίκης στην Ιουλία συγκινεί τη Στάσα, η οποία αποφασίζει να καλέσει όλη την οικογένεια για να γνωριστούν. Η οικογένεια Σκούταρη ετοιμάζεται για το προξενιό, με τον Γιωργίκη να ζητά από τον Στασινόπουλο να τον συνοδεύσει σε αυτή την επίσκεψη.

Παρά την αρχική της άρνηση, η Χάδω αποφασίζει να δώσει το παρών στο τραπέζι, αλλά τονίζει ότι παραμένει αντίθεσή. Πίσω στο αρχοντικό, η Στεφανία ανησυχεί για την αντίδραση του Χρήστου όταν μάθει ότι το προξενιό προορίζεται για τον πατέρα του, ενώ η Χάδω, σύμφωνα με το περιοδικό 7 μέρες Tv, βράζει όταν βλέπει το κόσμημα που φορά η Ιουλία, το οποίο είναι οικογενειακό τους κειμήλιο.