Ο Μανώλης θέλοντας να σώσει τον Μαθιό καταθέτει στον Αντώνη ότι την μέρα που σκοτώθηκε ο Λάζαρος, εκείνος ήταν στην αυλή του σπιτιού του, όμως άλλος είναι αυτός που θα τον βγάλει οριστικά από την φυλακή. Κι αυτή δεν είναι άλλη από τη Βασιλική, η οποία ήθελε να παραδοθεί από την αρχή και να πάρει πάνω της την ευθύνη που της αναλογεί, όμως ο Μαθιός την εμπόδισε γιατί είναι έγκυος.

Ο Αντώνης σίγουρος πλέον για την αθωότητα του Μαθιού, λίγο πριν πάρει δείγμα για DNA, την ρωτάει αν την καλύπτει ο άντρας της, γεγονός που την φέρνει σε δύσκολη θέση. «Από την πρώτη στιγμή ήξερα πως ο άντρας σου κάποιον καλύπτει. Δεν ήταν η Καλλιόπη, ούτε τα ξαδέλφια του και ο Αστέρης. Ο Μαθιός δεν πρόκειται να μιλήσει Ότι και αν του κάνω, όσο και αν τον απειλήσω. Ρωτάω εσένα λοιπόν, στα ίσα, και στα ίσα θέλω να μου απαντήσεις. Εκείνο το βράδυ που σκοτώθηκε ο Λάζαρος, εσύ ήσουν μαζί του; Εσένα λοιπόν καλύπτει ο Μαθιός;», την ρωτά και η Βασιλική με σταθερή φωνή και κοιτώντας τον στα μάτια του απαντά: «Ναι, Αντώνη. Εγώ ήμουν με τον Λάζαρο το βράδυ που σκοτώθηκε».

Ο Μαθιός και η Καλλιόπη, φυσικά δεν ξέρουν ότι η Βασιλική παραδόθηκε και όταν λίγο αργότερα τους το ανακοινώνει ο Αντώνης, εκείνος χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. «Γιατί το έκανες αυτό, καρδιά μου; Γιατί μίλησες στον Αντώνη; Είσαι έγκυος… Δεν είναι περιβάλλον αυτό για σένα και το παιδί μας, θα κάνω ό,τι μπορώ για να μην καταλήξεις ποτέ στην φυλακή», θα της πει και, σύμφωνα με το περιοδικό Tv24, η Βασιλική έχοντας πλέον απαλλαγεί από το βάρος, θα του απαντήσει: «Μην ανησυχείς αγάπη μου. Και εμένα και το παιδί μάς προσέχει ο Νικηφόρος μας».

Ο Αντώνης φυσικά είχε υποψίες για την Βασιλική από την πρώτη στιγμή, αλλά δεν μπορούσε να το αποδείξει. Έτσι όταν εκείνη ομολογεί τις σκοτεινές σκέψεις και σχέδια της, ο αστυνόμος αρχικά σοκάρεται, αλλά θα κινηθεί αστραπιαία. «Ποιος άλλος γνωρίζει την αλήθεια;», θα ρωτήσει και ο Μαθιός θα απαντήσει: «Η μάνα μου και ο αδελφός μου».

Τότε, ο Αντώνης θα του πει: «Μυστικό που το ξέρουν πάνω από δυο, παύει να είναι μυστικό, όμως μιλάμε για οικογένεια, οπότε σας μετράω σαν έναν. Αυτό που έγινε θα μείνει ως επτασφράγιστο μυστικό, αλλιώς θα κινδυνεύσουμε όλοι». Η Βασιλική σαστισμένη θα τον ρωτήσει τι εννοεί και ο Αντώνης θα της ξεκαθαρίσει: «Εκείνη τη νύχτα κάποιος επισκέφτηκε τον Λάζαρο. Μα δεν ήταν κανένας από την οικογένεια Σταματάκη. Συνεννοηθήκαμε;».