Ο Μάρκος συνεχίζει να κρατείται και η Ευγενία με τον Ιάσονα ετοιμάζονται να υποβάλουν μήνυση για την απαγωγή των παιδιών του. Η Αλεξάνδρα επιστρέφει στο αρχοντικό και μαθαίνει ότι μετά το μνημόσυνο της Μαργέτας, ο Ιάσονας έχει κανονίσει να φύγουν με τα παιδιά στην Αμερική. Ωστόσο, μια απρόσμενη εξέλιξη στην συμφωνία του Ιάσονα με τους Γερμανούς φέρνει τα πάνω κάτω στα σχέδια του…

Η Μαργέτα, που τώρα βρίσκεται μακριά από τον Στέφανο, αντιμετωπίζει μια αναπάντεχη επίσκεψη όταν επιστρέφει στο σπίτι της στην Κηφισιά. Η σχέση του Μάρκου και του Στέφανου δοκιμάζεται σοβαρά από τις εξελίξεις, φέρνοντας και τους δύο σε δύσκολη κατάσταση.

Ταυτόχρονα, η Αλεξάνδρα προσπαθεί να πείσει τον Ιάσονα να αλλάξει γνώμη σχετικά με τη φυγή τους στο εξωτερικό, αλλά εκείνος παραμένει ανένδοτος. Η αδιαλλαξία του έχει σοβαρές συνέπειες, καθώς η Ουρανία παρατηρεί τη συμπεριφορά του και τον προειδοποιεί ότι, αν δεν αλλάξει στάση, θα χάσει όχι μόνο την Αλεξάνδρα, αλλά κι εκείνη.

Κι ενώ η Χαρά προσπαθεί να πολεμήσει με τον τρόπο της τον Ανδρέα, η Νάντια δυσκολεύεται αντιμετωπίσει τα σκοτεινά σχέδια του Σωκράτη και κινδυνεύει. Ο Φάνης, σύμφωνα με το περιοδικό Τηλέραμα, εξακολουθεί να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με την άγνωστη γυναίκα, καταστρώνοντας ένα ακόμα σχέδιο…Ο Στρατής προσπαθεί να κρύψει το πτώμα του Μίμη, για να μην μπλέξει χειρότερα.