Στα επόμενα επεισόδια της δραματικής σειράς «Η Γη της Ελιάς», οι εξελίξεις παίρνουν ανατρεπτική τροπή, με τον Δημοσθένη να απειλεί την Ασπασία ότι δεν θα της παραχωρήσει ποτέ το διαζύγιο που εκείνη ζητά.

Η Ειρήνη μαθαίνει ότι δεν είναι κόρη του Δημοσθένη, με αποτέλεσμα να έχει μια έντονη σύγκρουση με την Ασπασία, ενώ ταυτόχρονα τάσσεται με το μέρος του πατέρα της…Μετά τις αποκαλύψεις για την εγκυμοσύνη της Ξένιας, η Ασπασία αποφασίζει να βάλει τέλος στον γάμο της και ζητά από τον Λυκούργο να ξεκινήσει τη διαδικασία του διαζυγίου.

Παράλληλα, η Ειρήνη αποκαλύπτει στον Φίλιππο και τη Βασιλική ότι δεν είναι πραγματική κόρη του Δημοσθένη και ο νεαρός είναι έτοιμος να της αποκαλύψει με τη σειρά του ότι είναι ετεροθαλής αδερφός της.

Την ίδια ώρα, ο Δημοσθένης ενημερώνει τον Λυκούργο ότι δεν προτίθεται να δώσει το διαζύγιο στην Ασπασία, απειλώντας ότι αν προκληθεί μέσα στις δικαστικές αίθουσες θα αποκαλυφθούν αλήθειες που δεν συμφέρουν την ίδια. Πώς θα αντιδράσει η Ασπασία έπειτα από αυτές τις εξελίξεις;