Ο χειμώνας σιγά σιγά φεύγει και, καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, η ειδυλλιακή παραλία γεμίζει από ένα πλήθος νέων χίπηδων, που καταφθάνουν στα Μάταλα αναζητώντας νέες εμπειρίες.

Διαβάστε πρώτοι όσα θα δούμε στη σειρά της ΕΡΤ1 Η παραλία

Έτσι, το κοινόβιο αρχίζει να αποκτά και πάλι ζωή, μια και τους χειμερινούς μήνες το κρύο και οι σκληρές συνθήκες είχαν σκορπίσει τους ρομαντικούς «κατοίκους» του από δω κι από κει…

Μάλιστα, σύμφωνα με το περιοδικό Τηλέραμα, η εμφάνιση ενός καινούριου χίπη θα προκαλέσει αναταραχή στη ζωή των μόνιμων κατοίκων των λαξεμένων βράχων, οι οποίο οι θέλουν να προστατέψουν τον αγαπημένο τους αρχηγό.

Παράλληλα με τον εορτασμό της γιορτής της Ελένης και του Κωνσταντίνου ο Παπαγιαννάκης δέχεται ένα ισχυρό πλήγμα στις παράνομες επιχειρήσεις που διαχειρίζεται, με αποτέλεσμα να κλονιστεί η εμπιστοσύνη του απέναντι στους κοντινούς του συνεργάτες.

Ο Διονύσης ποτέ δεν συμπάθησε τον Χάρι, ούτε τον ενέκρινε ως σύντροφο της κόρης του Υπατίας. Το νέο που φτάνει τώρα στα αφτιά του, πως η Υπατία δηλαδή είναι έγκυος, αντί να του δώσει χαρά, κλονίζει ακόμα περισσότερο τη σχέση μεταξύ τους, μια και αντιλαμβάνεται ότι ποτέ δεν πρόκειται να… απαλλαγεί από τον χίπη «γαμπρό» του.

Στο μεταξύ, ο Γράντος και ο Σήφης εξετάζουν πώς μπορούν να εκμεταλλευτούν κάποια πρόσφατα ευρήματα που ξέβρασε η παραλία, μπαίνουν όμως σε σκοτεινά νερά, που μπορεί μελλοντικά να τους δημιουργήσουν πολύ σοβαρά προβλήματα.

Όσο και αν υποψιαζόταν ο παπα-Νικόλας για τον γαμπρό του, όσα του εξομολογήθηκε τελικά ο Γράντος ξεπέρασαν κάθε εφιάλτη του. Έτσι, τώρα ο συμπαθής παπάς των Ματάλων έχει αρχίσει να παίρνει την κάτω βόλτα, καθώς το φριχτό μυστικό που έχει μάθει τον έχει φέρει στα όριά του.

Εξαιτίας αυτού, μάλιστα, σταδιακά αρχίζει να αμφισβητήσει ακόμα και την ίδια του την πίστη. Στο μεταξύ, ο Διονύσης συναντιέται με τον Λοΐζο και σχεδιάζουν μαζί την εξόντωση του Παπαγιαννάκη, ενώ οι αλλαγές που συμβαίνουν στην παραλία της ανεμελιάς κάνουν αισθητή την απουσία του Χάρι, καθώς οι παλιότεροι χίπηδες δεν είναι ακόμα έτοιμοι να αποδεχτούν τη νέα πραγματικότητα που εξελίσσεται μπροστά τους