Ραγδαίες εξελίξεις έρχονται στη σειρά του ANT1, «Η Μάγισσα», με τους Γερακάρηδες να φυλάγονται για την αναμενόμενη επίθεση των Τούρκων.

Η Κυπριανή, με αποφασιστικότητα, προσπαθεί να ανακαλύψει την ταυτότητα του προδότη που προδίδει τα μυστικά του πύργου και τελικά, καταφέρνει να τον εντοπίσει, ενώ παράλληλα ο Αντρέι ανακαλύπτει κάτι για τον Τζανέτο που τον συγκλονίζει.

Οι Τούρκοι κάνουν επίθεση όχι μόνο εναντίον των Γερακαρήδων, αλλά και σε όλο το χωριό. Αυτό αναγκάζει τους Λασκαραίους να ενωθούν με τους Γερακάρηδες και άλλες φατρίες για να αντιμετωπίσουν μαζί τον εχθρό.

Στο μεταξύ, ο Πετρούνης καταστρώνει ένα παράτολμο σχέδιο που παρασύρει όλους τους καπεταναίους της Μάνης εναντίον των Τούρκων, οι οποίο όχι μόνο είναι περισσότεροι σε αριθμό, αλλά πολεμούν και με μανία.

Για την υλοποίηση του σχεδίου του, ωστόσο, πρέπει να έρθει σε ρήξη με την οικογένειά του, κάτι που πάντα φοβόταν. Παρόλο που γνωρίζει τις πιθανές συνέπειες, αποφασίζει να προχωρήσει προκειμένου να επιτύχει το σχέδιό του και να αντιμετωπίσει τον εχθρό.