Η Δήμητρα ετοιμάζεται να φύγει για την αποστολή της και ο Κουράκος αφού της ζητά να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στη συνέχεια ρωτάει να του πει που βρίσκεται το σπίτι που υποτίθεται ότι φυλάει σαν σεκιούριτι, όμως εκείνη φυσικά αρνείται.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Την ίδια ώρα, η Αρετή καταφτάνει στον ελαιώνα και ο Στάθης μόλις την βλέπει της ζητά να κάνει μεταβολή και να εξαφανιστεί. «Όχι πριν μ’ ακούσεις! Βρε συφοριασμένε.. πήγες και γκάστρωσες πάλι αυτή την γεβεντισμένη; Περιμένει το παιδί σου, ανάθεμα την ώρα; Έχεις ξεμωραθεί τόσο που ξέχασες ότι υπάρχουν και «σκουφιά»; Στα περίπτερα τα πουλάνε!», του φωνάζει και ο Στάθης της λέει να το βουλώσει.

«Να το «βουλώσω; Ακόμα δεν το άνοιξα! Θα σας κάμω ρεζίλι σ’ όλη τη Μάνη, ανατολική και δυτική! Τα παιδιά σου μωρέ δεν τα σκέφθηκες; Ρεντίκολο θα γίνουν εξ αιτίας σου! Όσο τα κορώνια μου έχουν το επώνυμο σου, θα με νοιάζει και θα με κόφτει!», συνεχίζει να φωνάζει.

Ο Στάθης της λέει για ακόμα μία φορά να εξαφανιστεί, αλλά εκείνη είναι εκτός εαυτού: «Δεν τελειώσαμε! Δεν θα περάσει έτσι αυτό το ρεζιλίκι!», τον απειλεί και φεύγει, ενώ ο Στάθης αμέσως τηλεφωνεί στον Πότη και του λέει: «Πότη! Χθες το βράδυ σου είπα δυο πράγματα. Τράβα στην Αρετή και καθάρισε το θέμα. Τώρα! Τσακίσου!»…

Έτσι ο Πότης πηγαίνει στο μαγαζί της Αρετής. «Τι σου ‘πε αυτή η Νίτσα για την συφοριασμένη την Βρεττάκου;», την ρωτά μόλις τον βλέπει κι εκείνος αρπάζει την ευκαιρία και προσπαθεί να μπαλώσει την γκάφα που έκανε:

«Δεν μου είπε «Βρεττάκου», μου είπε «Βελμάκου»! Του κυρ Λάμπρου, που ‘χει την ταβέρνα στο Γύθειο.. η κόρη…Παράκουσα. Μοιάζουν τα ρημάδια. Δεν μου δίνεις και λίγο μέλι;», της απαντά δήθεν αδιάφορος και η Αρετή το «τρώει».

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Δήμητρα μεταμφιεσμένη με την χάλκινη περούκα τους γαλάζιους φακούς επαφής και την στολή σεκιούριτι, μόλις βλέπει τον Ρουσσέα με την γυναίκα του να φεύγουν από το σπίτι με το αμάξι, παίρνει την πρώτη ριψοκίνδυνη απόφαση.

«Λάμπρο, θα κοιτάξω να μπω μέσα. Κλείσε τις κάμερες και θα τις ανοίξεις όταν σου πω από το ασύρματο. Έχε το νου σου, αν φανούν, ειδοποίησέ με. Γαμώτο έρχεται μεγάλη μπόρα!», του λέει κι εκείνος μπαίνει στο φυλάκιο και το κάνει.

Η Δήμητρα πηγαίνει σε μια πίσω πόρτα, απενεργοποιεί τον συναγερμό, ανοίγει και μπαίνει στο σπίτι. Ανοίγει πόρτες, ρίχνει γρήγορες ματιές χωρίς να πειράξει τίποτα. Βλέπει ένα γραφείο με κλειδωμένα συρτάρια. Φωτογραφίζει την κλειδαριά και στη συνέχεια βρίσκει μια πόρτα που οδηγεί σε υπόγειο, αλλά είναι κι αυτή κλειδωμένη.

Τραβάει πάλι φωτογραφίες με το κινητό της την κλειδαριά και φεύγει. Βγαίνει από το σπίτι και ενεργοποιεί και πάλι τον συναγερμό. «Άνοιξε της κάμερες», λέει στον Λάμπρο από τον ασύρματο…

Πίσω στην Αρεόπολη, ο Φίλιππος παρακολουθεί την Βασιλική, η οποία έχει πάει στην θάλασσα μόνη της και φωτογραφίζει. Εκείνος κάθεται μέσα στο αυτοκίνητο του και δεν βλέπει την Βασιλική που κλαίει. Ξαφνικά ξεσπά μπόρα και η Βασιλική σηκώνεται απότομα να φύγει καθώς η βροχή δυναμώνει.

Ο Φίλιππος δεν προλαβαίνει να κρυφτεί κι εκείνη τον βλέπει. Κοκαλωμένοι και οι δύο κοιτάζονται από απόσταση και στο μυαλό τους έρχεται η σκηνή στο πυργόσπιτο.

Λυγίζουν και τρέχουν ο ένας προς το μέρος του άλλου. Αγκαλιάζονται και δίνουν ένα παθιασμένο φιλί. Η βροχή ολοένα και δυναμώνει όμως εκείνοι συνεχίζουν να φιλιούνται χωρίς να δίνουν σημασία…