Ο Βλάσης μαθαίνει απροσδόκητη , που τον οδηγεί αμέσως στο σπίτι του Δημήτρη, ο οποίος έχει μια μυστική συνάντηση με την . Ο Μάκης κάνει δώρο στη Λίνα, το αγαπημένο άρωμά του Απόστολου και της Ειρήνης.

Παράλληλα, η Ειρήνη ανακοινώνει στον Ιπποκράτη την απόφασή της να παραμείνει στην Αθήνα και να αναζητήσει ένα δικό της διαμέρισμα να ξεκινήσει μια νέα ζωή εκεί. Αυτή η απόφαση έναν τρόπο για την Ειρήνη να κάνει ένα νέο στη ζωή της, μακριά από τον τόπο που θα της θυμίζει πάντα τον Απόστολο.

Ο Μιχάλης αντιμετωπίζει δυσκολίες στην καινούργια του δουλειά και οψιάζεται ότι ο Βασιλείου έχει κάποιον στα προβλήματά του και ο καπετάν Αντρέας αναλαμβάνει να τον βοηθήσει και να διαλευκάνει την κατάσταση.

Ο καταφέρνει να μιλήσει με τον ασυρματιστή του μοιραίου πλοίου «Φοίνιξ», αλλά τον περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη. Τα νέα, με το περιοδικό Tv24, δεν είναι καλά και για τον Τρύφωνα, καθώς τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεών του, ανατρέπουν όλα τα σχέδια του.