Ο Βλάσης μαθαίνει μια απροσδόκητη είδηση, που τον οδηγεί αμέσως στο σπίτι του Δημήτρη, ο οποίος έχει μια μυστική συνάντηση με την Μαρία. Ο Μάκης κάνει δώρο στη Λίνα, το αγαπημένο άρωμά του Απόστολου και της Ειρήνης.

Παράλληλα, η Ειρήνη ανακοινώνει στον Ιπποκράτη την απόφασή της να παραμείνει στην Αθήνα και να αναζητήσει ένα δικό της διαμέρισμα για να ξεκινήσει μια νέα ζωή εκεί. Αυτή η απόφαση αποτελεί έναν τρόπο για την Ειρήνη να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της, μακριά από τον τόπο που θα της θυμίζει πάντα τον Απόστολο.

Ο Μιχάλης αντιμετωπίζει δυσκολίες στην καινούργια του δουλειά και υποψιάζεται ότι ο Βασιλείου έχει κάποιον ρόλο στα προβλήματά του και ο καπετάν Αντρέας αναλαμβάνει να τον βοηθήσει και να διαλευκάνει την κατάσταση.

Ο Γιώργης καταφέρνει να μιλήσει με τον ασυρματιστή του μοιραίου πλοίου «Φοίνιξ», αλλά τον περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη. Τα νέα, σύμφωνα με το περιοδικό Tv24, δεν είναι καλά και για τον Τρύφωνα, καθώς τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεών του, ανατρέπουν όλα τα σχέδια του.