Η Ειρήνη σπεύ να συμπαρασταθεί σ Ιπποκρά, ο οποίος μόλις έμαθε για τον θάνατο της γυναίκας του «Φοίνιξ». Παράλληλα, ο Άγγελος έχει οψίες για τους περίεργους επισκέπτες του Πέτρου και τον ρωτάει ευθέως ι ήταν και τι ήθελαν.

Εκείνος καταφέρνει να βρει μια δικαιολογία, αλλά μένει μόνος συνειδητοποιεί ότι κάτι λείπει από το δωμάτιό του. Την ίδια στιγμή, ο Βασίλης συνειδητοποιεί ότι ο Κυριάκος, που τον γνώρισε στο πλοίο, ήταν ο άντρας της Στέλλας και οι δυο τους έρχονται πιο κοντά, μιλώντας για την τραγωδία που άλλαξε τους.

Η Λίνα ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Αθήνα, ενώ η Αλίκη, η νέα γραμματέας του Γιώργη, αποφασίζει να μοιραστεί μαζί του τις έρευνες της για το ναυάγιο, καταφέρνοντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή του. Πίσω στην Κρήτη, η Λαμπρινή βλέπει τον γιο της στον ύπνο της και το εκλαμβάνει σαν σημάδι ότι ο Πέτρος είναι πράγματι ζωντανός.

Ωστόσο, ο παπα-Γρηγόρης προσπαθεί να αποτρέψει την Ειρήνη από αυταπάτες, τονίζοντας ότι το παιδί τους πνίγηκε στη θάλασσα. Κι ενώ ο Ιπποκράτη αποκαλύπτει στον Τρύφωνα κρυμμένες πτυχές του του, η Ειρήνη, σύμφωνα με το περιοδικό 7 μέρες Tv, αποφασίζει να φύγει και να επιστρέψει στα Κύθηρα.

Νιώθει ότι ήρθε η στιγμή να επιστρέψει στον τόπο της και να συμβιβαστεί με τη νέα πραγματικότητα της ζωής της, αφήνοντας πίσω τον άνθρωπο που την έσωσε να πενθήσει τη γυναίκα του. Όμως η μοίρα κάνει για μια ακόμη φορά τα δικά της γυρίσματα και δεν την αφήνει…