Η παραλία: Η Υπατία επιστρέφει στην πατρίδα της μετά από πολλά χρόνια, αλλά ο κόσμος γύρω της έχει αλλάξει ριζικά. Ενώ είχε σχεδιάσει να παντρευτεί τον Γιώργο μια τραγική δολοφονία μιας γυναίκας ανατρέπει όλα τα σχέδιά της.

Η παραλία – όσα θα δούμε στα πρώτα επεισόδια

Το ημερολόγιο δείχνει έτος 1969…Η νεαρή γιατρός, Υπατία Αρχοντάκη, καταγόμενη από τα Μάταλα της Κρήτης, επιστρέφει στον τόπο της παιδικής της ηλικίας με μια υπέροχη είδηση να μοιραστεί με την οικογένειά της. ακοινώνει τον επικείμενο γάμο της με τον Γιώργο.

Τα ευχάριστα αυτά νέα γεμίζουν χαρά την οικογένειά της και φυσικά τις παιδικές της φίλες. Σε μια βραδινή , κάτω από το φωτεινό φεγγάρι στην παραλία, η Υπατία γνωρίζει τη ζεστή και φιλόξενη κοινότητα των χίπις, που ετοιμάζεται για ένα πάρτι.

Ωστόσο, η γαλήνη του χωριού των Ματάλων και η ίδια η Υπατία θα διαταραχθούν από έναν φόνο που θα προκαλέσει ανατριχίλα. Η κοινότητα των Ματάλων αρχίζει να αντιμετωπίζει με καχυποψία την παρουσία των χίπηδων και ασκεί πίεση στον ενωμοτάρχη και τον χωροφύλακα της περιοχής, ζητώντας να εντοπιστεί ο δράστης του φόνου.

Η υπόθεση γίνεται αντικείμενο ενδιαφέροντος για τη Γενική Ασφάλεια της Αθήνας, η οποία αποφασίζει να στείλει στο νησί έναν έμπειρο υπαστυνόμο, τον Ανδρέα Καραχάλιο, για να διερευνήσει την υπόθεση.

Και τότε, στον τόπο του εγκλήματος, ανακαλύπτεται μια αλυσίδα που θα αποτελέσει σημαντικό στοιχείο για τον χαμό. Ο υπαστυνόμος Καραχάλιος ανακρίνει πρόσωπα, τον Πιτ και τον Χάρι, και αποκαλύπτει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον χρόνο της δολοφονίας.

Παράλληλα, ο Γράντος συναντά τον Σήφη και συζητούν την πώληση ενός οικοπέδου, το οποίο φαίνεται ότι αποτελεί την πηγή των εντάσεων. Οι κάτοικοι του χωριού είναι πλέον διχασμένοι, καθώς υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν τους χίπηδες και αυτοί που τους αντιμετωπίζουν με καχυποψία.

Ο Καραχάλιος προσεγγίζει τον Σήφη, με σκοπό να αποκτήσει περισσότερες πληροφορίες για τη νύχτα του φόνου. «Η υπόθεση είναι γεμάτη κενά που μόνο εσύ θα μπορούσες να αναπληρώσεις. Ας ξεκινήμε από την αρχή…» ο υπαστυνόμος, ξετυλίγοντας ξανά τα γεγονότα της υπόθεσης.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το περιοδικό Tv24, η σχέση ανάμεσα στην Υπατία και τον Χάρι εμβαθύνει προσφέρουν βοήθεια σε έναν τραυματισμένο χίπη και αναπτύσσουν μια ξεχωριστή σχέση. Ο Χάρι την καλεί να τον συνοδεύσει στις ιατρικές επισκέψεις που πραγματοποιεί σε διάφορα χωριά της περιοχής, αφιλοκερδώς, καθώς χρειάζεται τη βοήθειά της.

Καθώς περιπλανώνται , μια έντονη σύνδεση αναπτύσσεται ανάμεσά τους. « ξέρω αν είναι σωστό να είμαι εδώ μαζί σου»,του λέει κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους. «Είναι σωστό να ς αυτό που σου λέει η καρδιά σου», της απαντάει εκείνος.