Η νέα σειρά του MEGA, με τίτλο «Famagusta», αναπτύσσει μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που συνδέονται με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Το δημιουργικό τρίο των Αντρέα Γεωργίου, Βάνας Δημητρίου και Κούλλη Νικολάου έχει αναλάβει να αναβιώσει αυτά τα γεγονότα μέσα από τη σειρά.

Famagusta – Αγάπη και απώλεια

Η νέα δραματική σειρά του τηλεοπτικού σταθμού MEGA έχει προγραμματισμένη την πρεμιέρα της προς το τέλος του μήνα. Το σενάριο αυτής της σειράς είναι βασισμένο σε αληθινές ιστορίες αγνοουμένων, και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργική ομάδα που εργάστηκε πάνω της. Ο Αντρέας Γεωργίου έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία, ενώ το σενάριο επιμελήθηκε η Βάνα Δημητρίου, με τη συμπροσφορά του Δημήτρη Τοκαρή στην έρευνα, προκειμένου να δημιουργήσουν μια σειρά που θα αποτελείται από 24 επεισόδια με ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Οι βασικοί ρόλοι στη σειρά αυτή έχουν ανατεθεί σε ταλαντούχους ηθοποιούς. Ο Γιάννης Μπέζος, η Κοραλία Καράντη, ο Αντρέας Γεωργίου, ο Γιώργος Ζένιος, ο Χρήστος Λούλης, η Αιμιλία Υψηλάντη, ο Νεοκλής Νεοκλέους, και η Βασιλική Τρουφάκου αναλαμβάνουν τους κεντρικούς ρόλους. Επίσης, συμμετέχουν οι Στέφανος Μιχαήλ, η Αστέρω Κυπριανού, η Δάφνη Κιουρκτσόγλου, ο Βαγγέλης Κακουριώτης, η Χριστίνα Παπαδοπούλου, ο Δημήτρης Αντωνίου, ο Γρηγόρης Γεωργίου, η Λουκία Μουσουλιώτη, η Τζόρτζια Κουβαράκη και ο Ανδρέας Χρυσάνθου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δέσποινα Μπεμπεδέλη, που είδαμε στο συναρπαστικό τρέιλερ, θα εμφανιστεί μόνο στο πρώτο επεισόδιο της σειράς.

Famagusta η συγκλονιστική ιστορία

Ένα νεαρό ζευγάρι βιώνει την τραγική απώλεια του τριών μηνών μωρού του κατά τη διάρκεια της εισβολής. Οι γονείς βρίσκονται αντιμέτωποι με τον αναπόφευκτο πόνο της αποχώρησης από τον τόπο τους, αφήνοντας πίσω τους όχι μόνο το τοπίο τους, αλλά και την ελπίδα να ξανά αγκαλιάσουν το παιδί τους. Εκείνος εξαναγκάζεται να πάει στον πόλεμο, ενώ η εκείνη παραμένει πίσω, αναγκασμένη να αντιμετωπίσει το μέλλον με τη μοναξιά της. Παρά τις αποστάσεις και την αναπόφευκτη απώλεια, η αγάπη τους παραμένει ανίκητη, ικανή να αντέξει ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές του πολέμου.

Οι δυο τους, αν και χωρίζονται φυσικά, καταφέρνουν να διατηρήσουν τη σύνδεσή τους μέσα από τις επιστολές και τις σπάνιες στιγμές επικοινωνίας. Η αγάπη τους αποτελεί αδιάλειπτη πηγή δύναμης και ελπίδας καθώς πολεμούν για διαφορετικούς λόγους αλλά με κοινό στόχο την επιβίωση και την επανένωση.

Με την πάροδο του χρόνου, η αγάπη ανάμεσά τους εξελίσσεται και μεγαλώνει, αναπτύσσοντας μια ιδιαίτερη δύναμη που αντέχει σε κάθε δοκιμασία. Καθώς ο πόλεμος φτάνει στο τέλος του και οι συνθήκες επιτρέπουν, το νεαρό ζευγάρι επιστρέφει στον τόπο της απώλειας, συνειδητοποιώντας ότι η αγάπη τους είναι αναλλοίωτη παρά τα χρόνια της απόστασης και του πόνου.

Η ενωμένη τους προσπάθεια και η αγάπη τους οδηγούν στη δημιουργία μιας νέας, υπέροχης οικογένειας. Η οικογένεια αυτή ολοκληρώνεται με τη γέννηση τριών παιδιών, που γεμίζουν τις ζωές τους με χαρά και ευτυχία. Παρ’ όλα αυτά, το μωρό που έχασαν ποτέ δεν λησμονείται. Η απώλεια του παραμένει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη τους, αποτελώντας μια διαχρονική πληγή που δεν επουλώνεται.

Το μωρό αυτό, άντεξε σε ένα εφιαλτικό σκηνικό πολέμου και απώλειας. Σήμερα, είναι ένας πενηντάχρονος άντρας, που ζει τη δική του ζωή παράλληλα με αυτήν της οικογένειας του που δεν γνώρισε ποτέ.