Ηλέκτρα – Μυστικά, σκληρές αλήθειες και ένας έρωτας που υπόσχεται την ελευθερία

Η νέα σειρά που θα προβάλλεται στην ΕΡΤ1 μας ταξιδεύει πίσω στην δεκαετία του ’70, αποκαλύπτοντας μπροστά μας την περιπέτεια μιας γυναίκας που παλεύει να αντιμετωπίσει τους περιορισμούς που της επιβάλλουν οι κοινωνικές συμβάσεις της εποχής. Μέσα από το φακό της σειράς, αποκαλύπτεται η ζωή μιας γυναίκας που βρίσκεται σε αντίφαση με τον ρόλο που της αναλογεί στην κοινωνία, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει τον συντηρητισμό που επικρατεί στη μικρή κοινότητα του νησιού που ζει.

Ηλέκτρα – Η υπόθεση της σειράς

Μυστικά που έχουν κρυφτεί προσεκτικά, σκληρές αλήθειες και ένας έρωτας που αναπτύσσεται με ένταση, δημιουργώντας ανατροπές με μη προβλέψιμες συνέπειες, είναι τα στοιχεία που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον μας σε αυτό το ερωτικό δράμα με τίτλο «Ηλέκτρα».

Η ιστορία της “Ηλέκτρας” αντλεί την έμπνευσή της από μια ιδέα της συγγραφέως Ελένης ο Καπλάνη και παρουσιάζεται στην οθόνη μέσα από τη σκηνοθεσία της Βίκυς Μανώλη και το σενάριο της Μαντώς Αρβανίτη και του Θωμά Τσαμπάνη. Το τι θα αποκαλυφθεί σε αυτήν την ιστορία; Βρισκόμαστε στο έτος 1972, στο νησί της Αρσινόης. Η πρωταγωνίστρια, Ηλέκτρα (Έμιλυ Κολιανδρή), βρίσκεται παγιδευμένη στους ρόλους που άλλοι έχουν επιλέξει για εκείνη, ενώ πνίγεται στον περιορισμένο κόσμο της νησιωτικής κοινωνίας.

Έχοντας παντρευτεί τον πολλά χρόνια μεγαλύτερό της, τον δήμαρχο του νησιού, Σωτήρη Βρεττό (Τάσος Γιαννόπουλος), έχει υιοθετήσει την υποταγή και την καταπίεση ως καθήκοντα. Απολαμβάνει ελάχιστες στιγμές ελευθερίας μέσα από την κολύμβηση στο ποτάμι και τις βόλτες με το άλογό της. Όλα αυτά αλλάζουν όταν συναντά το πρόσωπο της μοίρας της, τον Παύλο Φιλίππου (Αποστόλης Τότσικας). Ένας γοητευτικός και μυστηριώδης άνδρας, ο οποίος έρχεται στην Αρσινόη για να αναλάβει τη θέση του καθηγητή Μαθηματικών στο γυμνάσιο του νησιού.

Η Ηλέκτρα αισθάνεται αμέσως ότι αυτός ο άνδρας κρατά το κλειδί για την ελευθερία της. Παρ’ όλα αυτά, η ελευθερία έρχεται πάντα με το τίμημα της. Ακόμα κι αν η Ηλέκτρα αποδράσει από τους δεσμούς της φυλακής της, η απώλεια του παρελθόντος της παραμένει ανυπέρβλητη. Οι επώδυνες αναμνήσεις ξυπνούν με την επιστροφή του Νικόλα Βρεττού (Θανάσης Πατριαρχέας) στο νησί και ένα κρυμμένο μυστικό απειλεί να αποκαλυφθεί. Έτσι, η Ηλέκτρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το παρελθόν της και τα όρια της ελευθερίας της, γράφοντας ένα σκοτεινό και μοναδικό κεφάλαιο στο βιβλίο της ζωής.