Η νέα σεζόν φέρνει μία από τις πιο πολυανανομένες τηλεοπτικές σειρές, που ξεχωρίζει για το εξαιρετικό καστ. Οι ηθοποιοί που επιλέχθηκαν για τη σειρά με τίτλο «Το προξενιό στην Ιουλίας» μοιράζονται τις σκέψεις τους σχετικά με τους ρόλους που υποδύονται, προσφέροντάς μας μια πρώτη γεύση από το τι πρόκειται να παρακολουθήσουμε. Με όσα δήλωσαν, μας εισάγουν στον κόσμο της ιστορίας που υπόσχεται να μας συναρπάσει.

Το προξενιό της Ιουλίας – Οι κεντρικοί ρόλοι της σειράς

Γιωργίκης Προβιός (Μελέτης Ηλίας):

Ο μεγαλοκτηματίας του κάμπου γοητεύεται από την Ιουλία και στέλνει προξενιό, ζητώντας τη σε γάμο. «Ο Γιωργίκης είναι φαινομενικά σκληρός, αλλά αρκετά πονεμένος ώστε να έχει κλειστεί στον εαυτό του, και τώρα κάνει το μεγάλο βήμα να ξανανοιχτεί προς το φως. Καλούμαι να βρω τις ανθρώπινες πλευρές του, να καταλάβω τι κρύβεται πίσω από τα λόγια και τις πράξεις του».

Ιουλία Σκούταρη (Ευγενία Ξυγκόρου):

Κόρη της Στάσας και του Νικόλα. Είναι ερωτευμένη με τον Γρηγόρη, αλλά αναγκάζεται να παντρευτεί τον Γιωργίκη. «Η Ιουλία είναι άνθρωπος και όχι αντικείμενο. Έχει τη δική της προσωπικότητα, τα δικά της «θέλω» και καταπιέζεται από την κοινωνική συνθήκη του προξενιού. Το ότι θα γίνω ένα μέσο για να ειπωθεί αυτή η ιστορία είναι κάτι που με τιμά πολύ».

Γρηγόρης Ραζίνης (Δημήτρης Σέρφας)

Ο άντρας που νοιάζεται και αγαπά πραγματικά την Ιουλία, αλλά αναγκάζεται να κάνει πίσω. «Ο Γρηγόρης είναι ένας νέος που πατάει γερά στα πόδια του. Θαρραλέος και τίμιος, θα κάνει τα πάντα για αυτούς που αγαπά. Ξεκινώ να δουλεύω το ρόλο από τα στοιχεία που μοιράζομαι με το χαρακτήρα, με πιο σημαντικό το ότι έχουμε παρόμοια ιδέα για τον έρωτα».

Στάσα Σκούταρη (Ελισάβετ Μουτάφη)

Μάνα της Ιουλίας που παντρεύτηκε τον Νικόλα με προξενιό. Δεν κατάφερε να τον αγαπήσει ποτέ, παρά το γεγονός ότι εκείνος της φέρεται καλά. «Η Στάσα αγαπά πολύ τα παιδιά της και κάνει ό,τι μπορεί για να τα προστατεύσει. Έχει παράλληλη πορεία ζωής με την κόρη της, καθώς κι εκείνη παντρεύτηκε με προξενιό τον άνδρα της. Έχει πολύ δυνατό χαρακτήρα κι εκείνη είναι η αρχηγός της οικογένειας. Ο ρόλος έχει δυσκολίες, αλλά μου αρέσει και τις αντιμετωπίζω ως προκλήσεις. Έχουμε κάποια κοινά στοιχεία με τη Στάσα. Είναι ξεκάθαρη, πληγώνεται, προδίδεται αλλά πάντοτε παίρνει τη ζωή στα χέρια της».

Κυριακούλα Ραζίνη (Πέγκυ Τρικαλιώτη)

Είναι η μάνα του Γιωργίκη. Καλοσυνάτη, πρόσχαρη, αγαπητή σε όλο το χωριό με προτεραιότητα της την οικογένεια της. «Η Κυριακούλα είναι η τυπική γυναίκα εκείνης της εποχής, εγκλωβισμένη στα ήθη της κοινωνίας, την απασχολεί το τι θα πει ο κόσμος. Δεν είχε ποτέ τον πρώτο λόγο, μα όταν οι συνθήκες αλλάζουν, αναγκάζεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για πρώτη φορά στη ζωή της. Στο χαρακτήρα της μου αρέσει πολύ ότι, ενώ η ίδια δεν έχει φταίξει σε κάτι, προσπαθεί να σταθεί όρθια και να σώσει την οικογένειά της και θα κάνει το παν για να το πετύχει».

Χάδω Προβιού (Άννα Μάσχα)

Η αδερφή του Γιωργίκη. «Η Χάδω είναι μια γυναίκα σκληρή με όλους, και κυρίως με τον αδελφό της. Μοιάζει να μην έχει αγάπη για κανέναν. Την απασχολεί μόνο η ομαλή λειτουργία του σπιτικού των Προβιών, που είναι το βασίλειό της, ο χώρος που κάνει κουμάντο. Θα προσπαθήσω να αφήσω να φανεί το συναισθηματικό της βάθος, τα κίνητρά της, η εσωτερική της πάλη, καθώς κανένας δεν είναι μόνο κακός. Τη γνωρίζω κάπως αυτή την περίοδο γιατί μεγάλωσα από δύο γονείς που έζησαν τη νεότητά τους σε εκείνη τη δεκαετία».

Κωστής Στασινόπουλος (Δημήτρης Αλεξανδρής)

Ο άνθρωπος που κατέχει τη θέση του Διοικητή της Χωροφυλακής στη Λάρισα διακρίνεται για την επαγγελματική του αφοσίωση και το αίσθημα του καθήκοντος. «Ο Κωστής πιστεύει στο νόμο, στην οικογένεια, στον κοινωνικό ιστό. Είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του και έχει βαθιά αίσθηση δικαίου. Κατάγεται από εργατική οικογένεια και καταφέρνει να γίνει διοικητής. Ζει μια ευτυχισμένη, θα έλεγα, ζωή. Είναι ένας χαρακτήρας που έχει, βέβαια, και τις σκοτεινές πλευρές και δε θα λείψουν και οι δοκιμασίες. Εμβαθύνοντας σε κάθε χαρακτήρα βάζουμε τα όνειρα και τους εφιάλτες μας, ώστε να αποκτήσει κάτι από εμάς».