Η Γη της Ελιάς Επεισόδια 13-14-15-16-17: Όλα όσα θα παρακολουθήσουμε στη σειρά του Mega, Η γη της ελιάς, στα επεισόδια της εβδομάδας που έρχεται. Η Άννα και ο Πότης ανακοινώνουν σε όλο τον κόσμο τα ευχάριστα και ψάχνουν ημερομηνία γάμου…

Η Γη της Ελιάς Επόμενα Επεισόδια 13-14-15-16-17

Η ψυχολογία της Μαρίνας είναι πολύ κακή και ο Μάνος προσπαθεί να της συμπαρασταθεί όπως μπορεί. Η Άννα δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί την πρόταση γάμου του Πότη και ζητά τη γνώμη φίλων και γνωστών. Ο Πότης, από την άλλη, κρατά το καφενείο κλειστό μέχρι να λάβει την πολυπόθητη απάντηση.

9/10 Επεισόδιο 13

Η ψυχολογία της Μαρίνας είναι πολύ κακή και ο Μάνος προσπαθεί να της συμπαρασταθεί όπως μπορεί. Η Άννα δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί την πρόταση γάμου του Πότη και ζητά τη γνώμη φίλων και γνωστών. Ο Πότης, από την άλλη, κρατά το καφενείο κλειστό μέχρι να λάβει την πολυπόθητη απάντηση.

Η Αθηνά και η Μαργαρίτα προτρέπουν τη Φιλιώ να πάει σε ψυχολόγο, αλλά εκείνη είναι αρνητική. Η Ιουλία αποφασίζει να δώσει μια ευκαιρία στην Αμαλία και την προσεγγίζει φιλικά. Η Βασιλική συνειδητοποιεί ότι ο φούρναρης έχει αντιγράψει τη συνταγή της Αρετής, αλλά τρέμει να της το πει από φόβο μην τους ρεζιλέψει σε ολόκληρη τη Μάνη.

Ο Δημοσθένης συνεχίζει να βρίσκεται με την Ξένια, η οποία δείχνει να κρατά κρυφή ατζέντα. Την ίδια ώρα, το γλυκό του κουταλιού με την ελιά γίνεται ανάρπαστο και η Ασπασία βρίσκει επιτέλους διέξοδο σε κάτι δημιουργικό. Η Άννα, μετά από ώριμη σκέψη, αποφασίζει να πει το πολυπόθητο «ναι» στη πρόταση γάμου του Πότη.

10/10 Επεισόδιο 14

Η Αρετή είναι έξαλλη με τη Χρυσούλα γιατί πιστεύει ότι εκείνη πούλησε τη συνταγή της, αλλά δεν ξέρει ότι ο φούρνος που φτιάχνει την πίτα της βρίσκεται μέσα στην Αρεόπολη. Η Άννα και ο Πότης ανακοινώνουν σε όλο τον κόσμο τα ευχάριστα και ψάχνουν ημερομηνία γάμου. Ο Φίλιππος και ο Παρασκευάς παίρνουν άδεια από το στρατό και επιστρέφουν μαζί στην Αρεόπολη.

Ο Δημοσθένης πηγαίνει με την ερωμένη του στη ταβέρνα του Χρήστου όπου τους βλέπει η Αρετή, η οποία την επόμενη ημέρα τα λέει όλα στην Ασπασία. Η Δήμητρα «ψαρεύει» την Αφροδίτη για να μάθει αν τελικά φλέρταρε τον Ορέστη. Ο Λυκούργος πιέζει τη Χάιδω να του πει για τη καραμπίνα που έχει μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά δεν πείθεται από την απάντησή της. Η Αθηνά και η Μαργαρίτα προτείνουν στην Άννα να γίνουν κουμπάρες στον γάμο της.

Η κατάσταση στο εργαστήριο φτάνει στο απροχώρητο και η Ισμήνη ανακοινώνει στην Αλκμήνη και την Αντωνία ότι μία από τις δύο θα πρέπει να παραιτηθεί. Ένα μήνα αργότερα… Η Άννα διαλέγει νυφικό, η Αρετή καταλαβαίνει ότι ο φούρνος της Αρεόπολης πουλάει την πίτα της και η Ιουλία ανακαλύπτει μέσω τεστ DNA ότι η κόρη της ζει.

11/10 Επεισόδιο 15

Ο Στάθης προτρέπει την Ιουλία να επικοινωνήσει με την κοπέλα που φαίνεται να έχει κοινό DNA με εκείνη, αλλά η Ιουλία δεν είναι έτοιμη να κάνει το βήμα. Η Δήμητρα αποφασίζει να μην αποφεύγει άλλο τον Ορέστη και πηγαίνει στο σπίτι του με σκοπό να μάθει περισσότερα για το παρελθόν του. Η Αρετή ψάχνει να βρει από ποια διέρρευσε η συνταγή της πίτας, ενώ ο φούρναρης αρνείται ότι έχει αντιγράψει την πατέντα της.

Ο Φίλιππος και ο Παρασκευάς ξαναβγαίνουν με άδεια από τον στρατό και ο Σωτήρης δεν χάνει ευκαιρία να βάλει ξανά τον Φίλιππο στο στόχαστρο. Ο Λυκούργος πειράζει τον Πότη που δεν επέλεξε εκείνον και τον Στάθη για κουμπάρους, φέρνοντάς τον σε δύσκολη θέση. Η Μαρίνα επιστρέφει στο ανθοπωλείο, αλλά συνεχίζει να έχει επιθετική συμπεριφορά, γεγονός που προβληματίζει τον Μάνο και τον Ισίδωρο.

Ο παράξενος Λοχίας από τον στρατό εμφανίζεται στη Μάνη για ολιγοήμερες διακοπές και ο Φίλιππος με τον Παρασκευά, τώρα που έχουν πάρει μετάθεση και δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, δεν χάνουν ευκαιρία να πάρουν το αίμα τους πίσω. Ο Δημοσθένης κάνει στην Ξένια μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.

12/10 Επεισόδιο 16

Ο Πότης ζητά από τον Στάθη και τον Λυκούργο να είναι κι αυτοί κουμπάροι στον γάμο του κι εκείνοι δέχονται με χαρά. Παράλληλα, ο Αποστόλης ανακοινώνει στην Άννα ότι θα καλύψει όλα τα έξοδα του γάμου και τη συγκινεί. Η Ιουλία προσπαθεί να επικοινωνήσει με την κόρη της, αλλά δεν παίρνει απάντηση. Ο Στάθης, ωστόσο, την προτρέπει να επιμείνει. Ο Μάνος αποφασίζει να πάρει δραστικά μέτρα με σκοπό να συνεφέρει την Μαρίνα και απομακρύνει όλα τα μωρουδιακά ρούχα από το σπίτι.

Αυτή του η κίνηση όμως έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς η Μαρίνα γίνεται έξαλλη και φεύγει από το σπίτι. Ο Λυκούργος ενημερώνεται για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Φίλιππου και ανησυχεί ακόμα περισσότερο για τον «αόρατο» εχθρό που τους κυκλώνει, ενώ η Χάιδω αρχίζει να σκέφτεται μήπως έχει μερίδιο ευθύνης σε όσα συμβαίνουν. Η Ξένια δέχεται να γεννήσει το παιδί τού Δημοσθένη, με το αζημίωτο και, με συμβολαιογραφική πράξη, να του το δώσει για να το μεγαλώσει με τη γυναίκα του. Η Μαργαρίτα πέφτει θύμα ξυλοδαρμού από αγνώστους.

13/10 Επεισόδιο 17

Οι τραυματιοφορείς μεταφέρουν τη Μαργαρίτα στο νοσοκομείο. Η Άννα μένει άναυδη με τη γενναιοδωρία του Ισίδωρου, ο οποίος της κάνει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για γαμήλιο δώρο. Ο Λυκούργος μαθαίνει ότι ο Στάθης γνώριζε για την απόπειρα δολοφονίας του Φίλιππου και γίνεται έξαλλος. Η Δήμητρα πηγαίνει στο σπίτι του Γιώργη για να τον βοηθήσει με τη μετακόμιση.

Ο «ηλεκτρισμός» ανάμεσα τους, ξαφνικά, είναι μεγάλος. Χωρίς σκέψη έρχονται κοντά και δεν μπορούν να αντισταθούν στο πάθος που ακολουθεί. Η Αρετή πιάνει επ’ αυτοφώρω τη Χρυσούλα τη στιγμή που πουλάει την πίτα στον φούρναρη και εκρήγνυται. Ο Δημοσθένης δίνει την προκαταβολή στην Ξένια για να προχωρήσει η συμφωνία τους.

Αμέσως μετά, πηγαίνει στον Κωνσταντίνο και του ζητά να συντάξει ένα συμβόλαιο που θα δεσμεύει την Ξένια να του δώσει το παιδί μετά τη γέννα. Η Ιουλία προσπαθεί απεγνωσμένα να μάθει περισσότερα για την κόρη της και αποφασίζει να προσλάβει ντετέκτιβ. Η αμηχανία ανάμεσα στον Γιώργη και τη Δήμητρα είναι εμφανής την επόμενη μέρα στο γραφείο.