Η αναμενόμενη σειρά “Milky Way,” δημιουργία του Βασίλη Κεκάτου, που είχε τιμηθεί με τον Χρυσό Φοίνικα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών, είναι έτοιμη να κάνει την επίσημη πρεμιέρα της στο κανάλι MEGA. Η πρεμιέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου, στις 23:10, και το πρώτο επεισόδιο υπόσχεται να κατακτήσει το κοινό.

Η ιστορία της σειράς επικεντρώνεται στη ζωή της 17χρονης Μαρίας, η οποία αντιμετωπίζει την επιθυμία να αποδράσει από την αργόσυρτη επαρχιακή πόλη που ζει και να βιώσει το «αθηναϊκό όνειρο».

Μαζί με τον συνομήλικό Τζο, η Μαρία θα επιχειρήσει να ακολουθήσει τις επιθυμίες της και να μην υποχωρήσει στις προσδοκίες των άλλων. Αυτή η περιπέτεια της ανεξαρτησίας και της ενηλικίωσης υπόσχεται να αγγίξει τις καρδιές όλων, καθώς τελικά, καθένας από εμάς ονειρεύεται να ξεφύγει από τον περιορισμένο κόσμο του και να εξερευνήσει νέους, απροσδιόριστους γαλαξίες.

Ο Βασίλης Κεκάτος επιμελείται το σενάριο και τη σκηνοθεσία της σειράς «Milky Way» και μας καλεί να εισέλθουμε σε έναν κόσμο με κινηματογραφική αισθητική, μοναδική ευαισθησία, σύγχρονους προβληματισμούς και αληθινούς ήρωες που ζουν μέσα μας και ανάμεσά μας.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1

Σε μία ανώνυμη ορεινό πόλη, η Μαρία, που είναι 17 χρονών και τελειόφοιτη του Λυκείου, κουβαλάει ένα όνειρο. Επιθυμεί να γίνει χορεύτρια και να ζήσει το λεγόμενο «αθηναϊκό όνειρο», απομακρυνόμενη από το ασφυκτικό περιβάλλον της πόλης όπου μεγαλώνει. Η Μαρία μένει με τους γονείς της και την αγαπημένη της γιαγιά. Βαριέται αφόρητα τα πάντα, όμως υπάρχουν τέσσερις φίλες της, η Αθηνά, η Κάτε, η Βίρνα και η Σία, που αποτελούν την απόλυτη παρέα της.

Αυτές οι πέντε νεαρές γυναίκες αγαπούν το χορό και αυτό αποτελεί έναν τρόπο για να ξεφύγουν από την καθημερινή ρουτίνα τους, χορεύοντας μαζί, όταν δεν βαριούνται στο σχολείο. Ούτε το αγόρι της, ο Τάσος, ο οποίος δουλεύει σε βενζινάδικο, δεν απουσιάζει από τη ζωή της Μαρίας.

Όμως, μια μέρα, η άφιξη του Τζο, ενός γκέι νέου, θα προκαλέσει, για λίγο, ταραχή στο σχολικό περιβάλλον…Η Μαρία αρχίζει να νιώθει αδιαθεσία και αναστάτωση, γεγονός που την οδηγεί στο να κάνει τεστ εγκυμοσύνης στις τουαλέτες του σχολείου, κρυφά από όλους…Ο χρόνος σταματά…και η ζωή της Μαρίας δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια.