Ο Γιωργίκης αποφασίζει να επισκεφτεί το μοναστήρι για να συναντήσει από κοντά τον μυστηριώδη μοναχό Επιφάνειο και να τον ευχαριστήσει για το καλό που έκανε στον Χρήστο. Ωστόσο, μόλις τον διαπράττει, έχει ένα αίσθημα απώλειας και αβεβαιότητας…

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις της σειράς του Alpha «Το προξενιό στην Ιουλίας».

Τα νεότερα επεισόδια της σειράς φαίνεται ότι θα φέρουν ανατροπές και συγκινήσεις. Ο Γιωργίκης, που πλέον είναι αρραβωνιασμένος με την Ιουλία, σχεδιάζει έναν γάμο-έκπληξη μαζί της, ενώ ο Χρήστος αντιδρά αναπάντεχα ήπια μετά την αποκάλυψη της αλήθειας για την Ιουλία, δίνοντας ελπίδες στον Προβιό για μια ευτυχισμένη ζωή με την εκλεκτή της καρδιάς του.

Είναι πεπεισμένος ότι εκείνη θα γίνει μια αγαπητή μητέρα για τον γιο του και μάλιστα συλλογίζεται το ενδεχόμενο να μεγαλώσουν κι άλλο την οικογένειά τους με ένα ακόμα παιδί.

Παράλληλα, σύμφωνα με το περιοδικό Τηλέραμα, ο Γιωργίκης παρακολουθεί με συγκίνηση τις αλλαγές στην προσωπικότητα του Χρήστου. Φαίνεται ότι ο γιος του έχει ηρεμήσει και δεν πληγώνεται πλέον από εφιάλτες και σκοτεινές σκέψεις. Εκτιμά ότι αυτή η μεταμόρφωση οφείλεται στη θετική επίδραση που ασκεί πάνω του ο μοναχός Επιφάνειος.

Γεμάτος ευγνωμοσύνη, ο Προβιός αποφασίζει να επισκεφθεί το μοναστήρι για να συναντήσει από κοντά τον μυστηριώδη μοναχό και να του εκφράσει τις ευχαριστίες του. Ωστόσο, μόλις τον διακρίνει, αντιλαμβάνεται ότι αυτός που στην πραγματικότητα ευθύνεται για την σωτηρία του Χρήστου είναι ο Ανέστης. Αυτό τον άνδρα τον μισούσε, αφού ήταν ο σύζυγος της Χάδως και είχε παράνομη σχέση με την Ευγενία.

Ο Ανέστης κοιτά τον Γιωργίκη με ταραγμένα μάτια και προσπαθεί να ελέγξει τα έντονα συναισθήματά του. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των χρόνων που αφιέρωσε στον Θεό, μάθαινε να καταπνίγει τα πάθη του.

Από την αρχή, ωστόσο, σύμφωνα με το περιοδικό Τηλέραμα, ο Ανέστης είχε αποδώσει στον Γιωργίκη τον θάνατο της δυστυχούς Ευγενίας και είχε υποψίες για τον βρόμικο ρόλο της Χάδως. Τώρα, θα είχε την ευκαιρία να του εκφράσει αυτές τις σκληρές αλήθειες.

Οι δύο άντρες βρίσκονται αντιμέτωποι για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια. Το μίσος που προσπάθησαν να θάψουν επιστρέφει στην επιφάνεια, και μια άγρια κόντρα ξεσπά ανάμεσά τους.