Λίγο πριν φύγει από τη Μάνη, η Ιουλία αποκαλύπτει στον Μάνο και τον Ισίδωρο ότι είναι έγκυος. Τα νέα φτάνουν και στην Αριάδνη, που αντιδρά με θυμό στη μητέρα της και της επιτίθεται για άλλη μια φορά.

Η Αριάδνη βρίσκει και πάλι παρηγοριά στον Χρήστο, ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι η είναι αδύνατον να αντισταθεί στο πάθος για εκείνη και ενδίδει. Ωστόσο, πλέον παντρεμένος, αντιλαμβάνεται την απιστία του και νιώθει φρικτές τύψεις.

Από την άλλη και ο Κουράκος προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις δικές του τύψεις για τη σχέση του με τη Δήμητρα. Της προτείνει να αψηφήσουν όλους και να συγκατοικήσουν, αλλά εκείνη διστάζει. Λίγο αργότερα μια ξαφνική αδιαθεσία του Ορέστη φέρνει τα πάνω κάτω. Η Δήμητρα τον πηγαίνει στο ιατρείο, και ο Γιώργης, ζηλεύει και αποφασίζει να του μιλήσει ανοιχτά για τα αισθήματά που τρέφει για την Δήμητρα.

Του λέει, λοιπόν, ότι είναι με τη Δήμητρα κι εκείνος αντιδρά έντομα. Οι δυο άντρες έρχονται στα χέρια,και πλέον το μυστικό του Κουράκου αποκαλύπτεται σε όλη τη Μάνη.

Όταν η Ασπασία συναντά τυχαία τη Δήμητρα στον δρόμο, σύμφωνα με το περιοδικό 7 μέρες Tv, την επικρίνει για την κοροϊδία προς τον Ορέστη, μιλώντας της άσχημα. Ο Γιώργης, όμως, αδιαφορεί για τα σχόλια του κόσμου. Εκφράζει τον έρωτά του προς τη Δήμητρα και μάλιστα της ζητάει να γίνει επίσημα γυναίκα του, ξαφνιάζοντας ακόμα και την ίδια.