Οι πικρές αλήθειες του παρελθόντος έρχονται στο φως

Μετά την εξιχνίαση της δολοφονίας, στη σειρά του ALpha Το προξενιό της Ιουλίας, ο Κωστής αναλαμβάνει την ανάκριση και επιδίδεται σε ένα σκληρό παιχνίδι, όπου μόνο ένας θα βγει νικητής. Αυτό οδηγεί σε μια αμετάκλητη ομολογία, συνοδευόμενη όμως από μια μυστική συμφωνία μεταξύ του Κωστή και του Στράτου, οι οποίοι υπόσχονται να μην την παραβούν ποτέ.

Καθώς το όπλο του εγκλήματος εντοπίζεται, ο Γρηγόρης συνειδητοποιεί ότι υπάρχει ίσως ένας άλλος δρόμος για τον ίδιο, που μέχρι τώρα ήταν κλειστός. Παράλληλα, η Στάσα και η Κυριακούλα βρίσκονται αντιμέτωπες, βγάζοντας απωθημένα που είχαν μέσα τους για χρόνια. Οι λέξεις που ανταλλάσσουν σοκάρουν, καθώς καμία από αυτές δεν έχει πλέον τίποτα να χάσει.

Αντίθετα, η Ιουλία νιώθει να φεύγει το βάρος από πάνω της και ανακουφισμένη συναντά τον Γρηγόρη, έτοιμη να του πει για την εγκυμοσύνη της. Όμως ούτε αυτή τη φορά επιτυγχάνει να το κάνει και το μόνο που του λέει είναι να βιαστεί, γιατί η μάνα της την πιέζει να δεχτεί το προξενιό και δεν έχει άλλον τρόπο να ξεφύγει.

Ο Γρηγόρης ζητάει χρόνο για να οργανώσει τις κινήσεις του, όμως ο χρόνος δεν είναι με το μέρος τους…Όταν η Ιουλία επιστρέφει στο σπίτι η Στάσα της υπενθυμίζει ότι σύντομα η εγκυμοσύνη της θα αρχίσει να φαίνεται και δεν θα υπάρχει γυρισμός. Τις κουβέντες της όμως τις ακούει όχι μόνο η Ιουλία, αλλά και ο Ρήγας, ο οποίος τρελαίνεται στην ιδέα ότι η αδερφή του περιμένει το παιδί ενός Ραζίνη.

Ο πόλεμος που ξεσπά δεν έχει προηγούμενο, και η Ιουλία αναγκάζεται να δεχτεί το προξενιό του Γιωργίκη, απόφαση που θα σημαδέψει ανεξίτηλα την ζωή της. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το περιοδικό 7 μέρες Tv,ο Γιωργίκης βρίσκεται στο πλευρό του γιου του στο νοσοκομείο, και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, βρίσκουν την ευκαιρία να έρθουν κοντά μετά από χρόνια. Από την άλλη, η Χάδω συνεχίζει να κατηγορεί τη Στεφανία για την υποτροπή του Χρήστου, και αυτή τη φορά ο καβγάς τους φέρνει στην επιφάνεια πικρές αλήθειες που κρύβονται στο παρελθόν τους.