Η είδηση του θανάτου του Λάζαρου σκάει σαν βόμβα στην αστυνομία. Η Βασιλική ανακαλύπτει την εγκυμοσύνη της και ενημερώνει τον Μαθιό, ο οποίος υπόσχεται να αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία του Λάζαρου, αν η αστυνομία φτάσει στο σπίτι τους.

Η Εύα, από την άλλη, εκμεταλλεύεται τον ερωτευμένο Ανδρέα, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις του Βαγγέλη για τους κινδύνους που εγκυμονεί η τακτική της.

Ο θάνατος του Λάζαρου προκαλεί οργή στον Ανδρέα και τον Τηλέμαχο. Είναι αποφασισμένοι να εκδικηθούν, πεπεισμένοι ότι η Βασιλική και ο Μαθιός φέρουν την ευθύνη της δολοφονίας. Με τη βοήθεια δύο φίλων τους, σχεδιάζουν τον εμπρησμό του σπιτιού τους. Ωστόσο, ο Αντώνης, φοβούμενος για την αναζωπύρωση της βεντέτας, έχει ήδη δώσει εντολή στους αστυνομικούς να παρακολουθούν το σπίτι τους 24 ώρες το 24ωρο.

Παρόλα αυτά, οι φίλοι του Ανδρέα και του Τηλέμαχου καταφέρνουν να το παγιδέψουν με γκαζάκια. Ο ήχος της έκρηξης μέσα στη νύχτα προκαλεί πανικό. Ο Αντώνης και ο Μύρωνας σπεύδουν στο σημείο.

Ο Μαθιός και η Βασιλική βγαίνουν ζωντανοί από το σπίτι και μεταφέρονται στο νοσοκομείο, με ανησυχία για το μωρό που έχει στα σπλάχνα της εκείνη . Οι κύριοι ύποπτοι για την έκρηξη είναι ο Ανδρέας και ο Τηλέμαχος, αλλά ο παπα-Μιχάλης διαψεύδει τις κατηγορίες, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν μαζί τους τη στιγμή της έκρηξης. Ο εμπρησμός έγινε από τους δύο φίλους τους…