Η Βασιλική στην τηλεοπτική σειρά Σασμός βιώνει δύσκολες στιγμές. Τα γεγονότα που εξελίσσονται γύρω της δεν είναι καθόλου ευχάριστα, καθώς η ζή της είναι γεμάτη αντιξοότητες, άγχος και πόνο. Οι συνθήκες αυτές επηρεάζουν τόσο την ίδια, όσο και το μωρό που περιμένει.

Μια απλή αδιαθεσία θα φέρει πανικό στην οικογένεια Σταματάκη. Ο Δημήτρης θα έρθει στη δύσκολη αυτή στιγμή για τη Βασιλική και θα προειδοποιήσει τους άλλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μαζί της, καθώς διατρέχει κίνδυνο το παιδί που περιμένει.

Η Βασιλική θα ανησυχήσει πολύ από αυτή την κατάσταση, όπως φυσικά και ο Μαθιός. Ο Δημήτρης θα επιμείνει να ξεκουράζεται και να παραμένει ήρεμη – κάτι πολύ δύσκολο για εκείνη. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αποφεύγει την ένταση και ο φόβος ότι όλα θα καταστραφούν την κυριεύει κάθε μέρα.

Ο Μαθιός την υποστηρίζει, αλλά είναι αδύνατο να την ηρεμίσει πραγματικά. Μεταξύ των άλλων, οι εξελίξεις προχωρούν.. Ο Μαθιός φοβάται ότι στοιχεία για τη δολοφονία του Στεφανή ενδέχεται να αποκαλυφθούν σύντομα. Κάτι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην Βασιλική.