Ο κλειδαράς αλλάζει τις κλειδαριές στην ταβέρνα του Χρήστου και στο σπίτι της Αφροδίτης. Ο Στάθης είναι προβληματισμένος για τα κλειδιά που βρήκε στον καναπέ του σπιτιού του.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

«Κάποιος μπήκε εδώ μέσα κι έχασε τα κλειδιά του. Γιατί δεν μου λες ποιος ήταν, να ξεμπερδεύουμε;» ρωτά τονίζοντας ότι δεν του αρέσουν τα ψέματα, αλλά η Αριάδνη εξακολουθεί να επιμένει πως δεν πέρασε κανείς όσο εκείνος έλειπε στην ταβέρνα.

«Ήρθε η Χρυσούλα όσο έλειπα;», συνεχίζει ο Στάθης κι εκείνη προθυμοποιείται να τα πάρει μαζί της για να της τα δώσει στην ταβέρνα. «Όχι, θα της τα επιστρέψω ο ίδιος.. Αν είναι δικά της, δηλαδή..», της απαντά καχύποπτος και η Αριάδνη φεύγει, αφήνοντας τον σκεπτικό.

Στο μεταξύ, η Αρετή επιστρέφει στο μαγαζί της ικανοποιημένη, έπειτα από το ξέσπασμα της έξω από τον φούρνο του Τάσου και καθώς μιλάει στην Ασπασία για τα καμώματα της, μπαίνει μέσα ο Στράτος και ο Βαγιάκος για να την συλλάβουν.

«Ο Τάσος ο φούρναρης.. Κατήγγειλε ότι του πέταξες αυγά. Έχει και μάρτυρες», της λένε, αλλά εκείνη φαίνεται να μην πτοείται. «Σκοτίστηκα! Αν θέτε να ξέρετε, καμαρώνω! Γιατί υπερασπίστηκα το τομάρι μου! Προδόθηκα κι ανταπέδωσα! Κι έπεται και συνέχεια!», τους απαντά και ακολουθεί τους αστυνομικούς στο τμήμα.

Φτάνοντας εκεί, την αναλαμβάνει ο Κουράκος, ο οποίος ζητά εξηγήσεις για την πράξη της. «Σε αυτή τη φάση έσπασα απλά τα αυγά.. Για να γίνει ομελέτα, χρειαζόμαστε και φωτιά! Επιφυλάσσομαι, την επόμενη φορά! Μπουρλότο θα του το κάνω του λεχρίτη!», απειλεί η Αρετή που το παίζει θύμα του Τάσου κι εκείνος την ενημερώνει ότι θα πάει αυτόφωρο. «Ειδοποίησε και τον Λυκούργο, σε παρακαλώ», του ζητάει και ο Κουράκος φωνάζει τον Βαγιάκο για να την οδηγήσει στο κρατητήριο.