Το Μυστικό της Πεταλούδας Open: Όταν ο Θέμης παρατηρεί τη Σοφία, συμπεραίνει ότι ενδεχομένως γνωρίζει για την υιοθεσία της Δέσποινας και της λέει να αποκαλύψει την αλήθεια. Από την άλλη πλευρά, ο Χριστόφορος ενημερώνει τον Αντρέα και τη Μαρκέλλα ότι δεν σκοπεύει να τους ακολουθήσει, επιθυμώντας να δει πώς θα αντιδράσει ο Γιάννος, ενώ ο Στέφανος σε συνεργασία με την αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τον Γιάννο…. Όλα όσα θα δούμε στα επόμενα επεισόδια της σειράς του Open.

Η Ειρήνη επισκέπτεται την Εύα, δείχνοντάς της μια φωτογραφία της Ηλέκτρας με ένα μωρό, και η Εύα αναγνωρίζει τη Δέσποινα. Στη συνέχεια, η Ειρήνη ενημερώνει τον Φίλιππο για την διαπίστωση της Δέσποινας από την Εύα, αλλά αυτός πιστεύει ότι η Ειρήνη είναι η Δέσποινα, και το αποκαλύπτει στον Χριστόφορο, αναφέροντας πως η Σοφία και ο Αρίστος το επιβεβαίωσαν. Ο Χριστόφορος δυσκολεύεται να δεχτεί αυτή την πληροφορία.

Στο ενδιάμεσο, η Λουίζα πλησιάζει τον Θέμη για να του μιλήσει, αλλά αυτός της λέει ότι η Χριστίνα σκοπεύει να φύγει μαζί του για την Αθήνα, κι εκείνη σπεύδει να ενημερώσει τον Άρη, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να πείσει τη Χριστίνα να μείνει.

Όταν η Ειρήνη επιστρέφει σπίτι της, ακούει τον Αρίστο και τη Σοφία να συζητούν και συνειδητοποιεί ότι πράγματι είναι η Δέσποινα, και μέσα στην ταραχή της πηγαίνει στο σπίτι της Βαγγελιώς.
Την ίδια στιγμή, η αναζήτηση για τον Γιάννο συνεχίζεται, και ο Χριστόφορος καλεί την Εύα για να της πει μία σημαντική πληροφορία.