Το Μυστικό της Πεταλούδας Open: Ο Στέφανος επισκέπτεται τον Νικόλα στο σπίτι του και μοιράζεται τους φόβους του για το μέλλον της Αμάλας σε περίπτωση που του συμβεί κάτι κακό. Ο Νικόλας τον διαβεβαιώνει πως θα τον υποστηρίξει και θα αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες μαζί.

Το πρωί, ο Στέφανος ξυπνά στην κατοικία του Νικόλα και ανακαλύπτει ένα σημείωμα από την Χάρις, η οποία τον αναζήτησε και δεν τον βρήκε, κι αισθάνεται ανησυχία.
Στην επιχείρηση, ο Φίλιππος συναντά τον Χριστόφορο, ο οποίος τον ενημερώνει για τα γεγονότα με το Δώρο.

Ο Άρης και η Λουίζα προετοιμάζονται για αναχώρηση, όμως η Λουίζα θέλει να ενημερώσει πρώτα τον Θέμη για την απόφασή τους. Ο Δώρος προσπαθεί να την εμποδίσει, ξεκινά έναν καυγά και ο Άρης προσπαθεί να επαναφέρει την ηρεμία, ζητώντας από τον Δώρο να τους αφήσει σε ησυχία.

Ο Φίλιππος διαπιστώνει πως η Ειρήνη δεν απαντάει στο τηλέφωνο. Στη συνέχεια, η Σοφία τον ενημερώνει ότι η Ειρήνη επέστρεψε στην κατοικία τους.

Στη συνέχεια, ο Φίλιππος μοιράζεται με την Ειρήνη τα γεγονότα που αφορούν το Δώρο και την συμβουλή του Χριστόφορου για να απομακρυνθεί προσωρινά, αλλά να παραμείνει κοντά για να βοηθήσει αν χρειαστεί. Η Ειρήνη προτείνει στον Φίλιππο να ενημερώσει τον Στέφανο, όμως ο Φίλιππος εκφράζει την αντίθεσή του για την εμπλοκή των αρχών.

Η Λουίζα ενημερώνει τον Θέμη για τα συμβάντα και τον λόγο που πρέπει να αναχωρήσουν με τον Άρη. Ο Θέμης προτείνει να παραμείνουν προσωρινά στο σπίτι του, και να σκεφτούν τα επόμενα βήματά τους.

Ο Άρης μαλώνει με τη Μαρήλια, εξαιτίας της επαφής της με τη Χριστίνα. Η Μαρήλια προσπαθεί να δικαιολογηθεί, αλλά ο Άρης, λόγω της κατάστασης με το Δώρο, αντιδρά άσχημα.

Ο Άλκης ζητάει από τον Στέφανο να πει στον Φίλιππο να παραδώσει το όπλο του για έλεγχο, για να δουν αν η σφαίρα που βρέθηκε στο σημείο της σύγκρουσης ανήκει σε αυτό. Ο Στέφανος όμως δεν μπορεί να βρει τον Φίλιππο πουθενά.

Η Έλενα είναι στο σπίτι του Χριστόφορου και ψάχνει κάποιο στοιχείο, οτιδήποτε που θα βοηθούσε, μα για κακή της τύχη εκείνη την ώρα μπαίνει ο Χριστόφορος στο σπίτι του και αυτή δεν έχει έξοδο διαφυγής…

Αυτά είναι κάποια στοιχεία που μπορούν να συμπεριληφθούν στην πλοκή του επεισοδίου, δίνοντας στον σκηνοθέτη και στους σεναριογράφους τη δυνατότητα να επεκτείνουν, να προσαρμόσουν ή να προσθέσουν περισσότερες λεπτομέρειες για να ταιριάζουν με τη γενικότερη ιστορία της σειράς.