Στο νοσοκομείο, ο Γιωργίκης και ο Χρήστος της σειράς Το Προξενιό της Ιουλίας, βρίσκονται κοντά, μετά από πολλά χρόνια.

Του λέει πως τον αγαπά και τον νοιάζεται και θέλει μόνο το καλό του. Μπορεί να είναι απότομος αλλά αυτό δεν ισχύει γι΄αυτόν.

Επίσης του εξομολογείται ότι και εκείνος, έχει πονέσει με τον θάνατο της μητέρας του.

Την ίδια στιγμή, η Χάδω λέει στην Στεφανία ότι έχει ευθύνη για την υποτροπή του Χρήστου, με τον καβγά τους να βγάζει στην επιφάνεια αλήθειες που πονάνε, αλλά και τον κρυφό, παιδικό έρωτα της Στεφανίας για τον Γιωργίκη.

Η Ιουλία βλέπει τον Γρηγόρη και κάνει μια προσπάθεια να του μιλήσει γιατί θέλει να του αποκαλύψει το μυστικό της, μα χωρίς επιτυχία.

Εκείνος της ζητά χρόνο. Αργότερα η Στάσα της λέει πως όσο περνάει ο καιρός θα αρχίσει να φαίνεται η εγκυμοσύνη της.

Η αποκάλυψη του μυστικού της Ιουλίας, θα την αναγκάσει να δεχτεί να παντρευτεί τον Προβιό προκειμένου να σώσει τη ζωή τού αγαπημένου της, μόνο και μόνο επειδή ο Ρήγας απειλεί να σκοτώσει τον Γρηγόρη.

Η Κερασίνα ενημερώνει τον Γιωργίκη για τις εξελίξεις στο θέμα του φόνου αφού έχει βρεθεί το όπλο και ο Ραζίνης κρατείται για τον φόνο του Σκούταρη.

Αυτά τα νέα τον σπρώχνουν στο να πάρει μια σημαντική απόφαση για το θέμα του Χρήστου.

Η Χάδω λέει ότι πρέπει να τον πάνε σε ψυχιατρική κλινική, αλλά ο Λεοντίου του έχει μιλήσει για ένα μοναστήρι όπου εκεί ζει ο μοναχός Επιφάνειος που είναι τόσο καλός και μιλάει στις καρδιές των ανθρώπων.

Παράλληλα η Στάσα είναι πολύ ανήσυχη με την κόρη της και σκέφτεται να δεχτεί την πρόταση που της έκανε η Φρόσω, ώστε να σώσει το παιδί της, να την πάει στο ίδιο μοναστήρι ώστε να ηρεμίσει και να σκεφτεί καλύτερα.