Μετά από έρευνες, εντοπίζεται το διαμέρισμα που αντιστοιχεί στο κλειδί που ανακαλύφθηκε στο ντουλαπάκι του Παναγιώτη. Στο εσωτερικό του διαμερίσματος, η ομάδα ανακαλύπτει το άτυπο «αρχηγείο» του παρανοϊκού δολοφόνου, όπου σχεδίαζε τα εγκλήματά του.

Το αρχείο του Παναγιώτη αποδεικνύει την ενοχή του

Φωτογραφίες των θυμάτων και σχεδιαγράμματα προσφέρουν αδιαμφισβήτητες αποδείξεις ότι ο εγγονός του Βερβερίδη είναι ένοχος για τα εγκλήματα που του αποδίδονται από τον Δημήτρη. Ο φάκελος με τα στοιχεία φτάνει στο γραφείο του Καρέλη, ο οποίος καλείται να αποφασίσει για την τύχη του εισαγγελέα, καθώς και του Σταύρου και του Ανδρέα, που επίσης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Και οι τρεις διατηρούν τις αμφιβολίες του, ενώ η Αγγελική δεν είναι σίγουρη για τις προθέσεις του επιθεωρητή, θεωρώντας ότι ήρθε για να τους αμφισβητήσει. Η αγωνία επικρατεί για την απόφασή του, την ώρα που ο Γεράσιμος ακούει με ανησυχία τα νέα για την αποτυχημένη αναζήτηση του Αλέκου.

Η Ειρήνη, αντίθετα, επιτυγχάνει εκείνο που οι άνθρωποι του υποκόσμου δεν κατάφεραν. Ανακαλύπτει τον Χατζή στο σπίτι της Υβόννης και στέλνει αμέσως μήνυμα για να τον ενημερώσει. Παρόλα αυτά, οι εξελίξεις έχουν πάρει τον δρόμο τους, και ο Γεράσιμος βρίσκεται ανίκανος να ανατρέψει τα σατανικά σχέδιά του.

Ο Άκης εκβιάζει και υποχρεώνει τον Αλέκο να βρει τρόπο να αποχωρήσει άμεσα από τη χώρα, κι εκείνος του εξασφαλίζει ένα πλαστό διαβατήριο, όπλο και χρήματα. Το βράδυ, ο Άκης ετοιμάζεται να το σκάσει, όμως ο Μίλτος, σύμφωνα με το περιοδικό 7 μέρες Tv, αποφασισμένος να τον σταματήσει, συναντά τον Θοδωρή και τον ενημερώνει για τα πάντα.

Του λέει που βρίσκεται ο πρώην «κολλητός» του και του δίνει ένα όπλο σε περίπτωση που χρειαστεί να προστατευτεί. Ο Θοδωρής, είναι έτοιμος να εμπλακεί σε μια νέα μεγάλη περιπέτεια, και άθελά του θα παρασύρει κι άλλους σε αυτή…