Η Αργυρώ δεν μπορεί να δεχτεί το γεγονός ότι ο αδελφός του άντρα που αγαπά και θέλει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της πλάι του, έχει διαπράξει έναν φόνο. Έτσι, επιμένει να του λέει ότι θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ της οικογένειάς του και της ίδιας. Από την πλευρά του, ο Αστέρης προσπαθεί να της εξηγήσει, με ηρεμία, ότι η αγάπη που τρέφει για εκείνη διαφέρει από την αγάπη προς τη μητέρα του και τον αδελφό του. Παρόλα αυτά, η Αργυρώ επιμένει να μην καταλαβαίνει.

Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλες τις εξελίξεις από τα επόμενα επεισόδια της σειράς Σασμός

Έτσι όταν κάποια στιγμή εκείνη του λέει ξανά: «Δεν γίνεται να μας έχεις όλους στη ζωή σου, Αστέρη. Πρέπει να διαλέξεις αν θέλεις να είσαι με τους δολοφόνους ή με εμένα και τον γιο σου. Πάμε τώρα να φύγουμε για την Αθήνα και μετά δεν με νοιάζει τι θα γίνει, αρκεί να φύγουμε από αυτό το μέρος», ο Αστέρης της απαντά: «Δεν μπορώ να φύγω αυτή τη στιγμή. Η οικογένειά μου με χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, δεν το καταλαβαίνεις;» και μοιραία θα την αναγκάσει να πάρει την απόφαση που ίδιος δεν μπορεί. Δηλαδή να βάλουν τέλος στη σχέση τους.

Ωστόσο, η Αργυρώ δεν θα πει λέξη και απλά θα βγάλει δύο εισιτήρια για εκείνη και τον Πετράκη για την Αθήνα, χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν. Την επόμενη μέρα ο Αστέρης προσπαθεί να ξανασυζητήσει για την σχέση τους, αλλά και πάλι η Αργυρώ μένει σιωπηλή. «Αγάπη μου, γιατί μου το κάνεις αυτό; Γιατί δεν με καταλαβαίνεις; Σε αγαπάω πιο πολύ και από τη ζωή μου. Πώς μπορείς να μου ζητάς να εγκαταλείψω την οικογένειά μου; Μόνο εσάς έχω», θα της πει κι εκείνη θα πέσει στη αγκαλιά του.

«Κάνε μου έρωτα, Αστέρη. Σαν να είναι η τελευταία μας φορά», θα του πει. Το ζευγάρι περνά μια νύχτα γεμάτη έρωτα, αλλά η καλή αυτή διάθεση διαλύεται την επόμενη ημέρα. Όταν ο Αστέρης ξυπνάει, διαπιστώνει ότι η γυναίκα της ζωής του έχει φύγει, παίρνοντας μαζί της και το παιδί τους. Θα φωνάζει το όνομά της αλλά δεν θα λαμβάνει καμία απάντηση.

Τυχαία θα δει ανοιχτό τον υπολογιστή της και θα παρατηρήσει την τελευταία σελίδα που επισκέφθηκε, που είναι η ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων από την Κρήτη προς τον Πειραιά. Αμέσως θα επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του και θα ξεκινήσει για το λιμάνι. Όταν φτάσει όμως, το καράβι έχει ήδη σαλπάρει. Απελπισμένος θα αναρωτιέται γιατί του το έκανε αυτό, την ώρα που εκείνη θα κρατά σφιχτά τον γιο της στην αγκαλιά της και θα εύχεται μέσα της να έχουν για ένα καλό ταξίδι.