Η Γη της Ελιάς: Μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι τους, η οικογένεια βιώνει μια ακόμα σοκαριστική εμπειρία με τη Βασιλική, η οποία βρέθηκε ακριβώς στα όρια του θανάτου κατά τη διάρκεια της βόλτας στη θάλασσα. Ευτυχώς, η περιπέτεια αυτή είχε αίσιο τέλος και καθώς προσπαθούν να ανακτήσουν την αισιοδοξία τους, ξαφνικά αντιμετωπίζουν μια νέα δοκιμασία. Ο Φίλιππος βρίσκεται στο στόχαστρο των αδελφών Βαφέα, οι οποίοι θέλουν να εκδικηθούν για τον αδελφό τους που είχε χάσει τη ζωή από τα χέρια της Χάιδω. Το πρώτο βήμα της εκδίκησής τους ήταν η πυρκαγιά στο σπίτι του Φίλιππου. Να τονίσουμε,όμως, πως ο Μιλτιάδης δεν είχε καμία ανάμειξη στην πυρκαγιά αυτή…. Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις στη Γη τη ελιάς.

Γη της Ελιάς: Ο ρόλος του Μιλτιάδη…

Ο ρόλος του Μιλτιάδη ήταν να δίνει πληροφορίες περί της οικογενειακής τους κατάστασης, ενώ πρωτίστως στράφηκε στο να προσφέρει πληροφορίες σχετικά με τον Φίλιππο, που αποτελούσε το επίκεντρο της εκδίκησής τους. Παράλληλα, σύμφωνα με το περιοδικό Tv24, ο Μιλτιάδης – ο οποίος είναι ετεροθαλής αδερφός των Βαφέα – ξεκαθαρίζει τη θέση του, αρνούμενος οποιαδήποτε συμμετοχή και δηλώνοντας ότι δεν θέλει εκδίκηση.

Είναι σαφές πως δεν έχει σκοπό να εμπλακεί σε οποιαδήποτε δράση και αρνείται κάθε είδους εκδίκηση. Συγκεκριμένα λέει στον αδερφό του ότι ναι μεν η Χάιδω σκότωσε τον αδελφό τους, αλλά κι εκείνος είχε αφαιρέσει τη ζωή της κόρης της, η οποία μάλιστα ήταν έγκυος.

Ωστόσο ο Μιλτιάδης δεν μπορεί να σταματήσει την οργή των Βαφέων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Φίλιππος να βρίσκεται στο στόχαστρο τους. Μια ημέρα, ενώ ο Φίλιππος οδηγεί το αυτοκίνητό του σε έναν απομονωμένο επαρχιακό δρόμο, ένας άγνωστος, τον ακολουθεί πάνω σε μια μηχανή μεγάλου κυβισμού. Το περίεργο αυτό σκηνικό αφήνει στον Φίλιππο την αίσθηση ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά. Πριν προλάβει να σκεφτεί το γιατί τον παρακολουθούν, η μηχανή του άγνωστου τον προσπερνάει με μεγάλη ταχύτητα.

Ο Φίλιππος, αν και αρχικά νομίζει ότι κάνει λάθος, σύντομα καταλαβαίνει ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Ο επικίνδυνος αυτός άντρας, όμως, έχει άλλα σχέδια. Αντί να συνεχίσει την πορεία του, ο Βαφέας επιλέγει να τον προσπεράσει προσωρινά, με σκοπό να τον παρακολουθήσει και να τον αποσπάσει από την διαδρομή του. Σταματάει λίγο πιο μπροστά, κρύβει τη μηχανή του και περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία.

Ο Φίλιππος, συνεχίζει τη διαδρομή του ανυποψίαστος. Ο Βαφέας, αποφασισμένος να ολοκληρώσει την επικίνδυνη αποστολή του, εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά του με το όπλο του στα χέρια. Ο Φίλιππος, αν και ξαφνιασμένος από την αιφνίδια εμφάνιση του άγνωστου άντρα, δεν χάνει την ψυχραιμία του. Ενεργεί γρήγορα, αυξάνοντας την ταχύτητα του αυτοκινήτου του με σκοπό να διαφύγει από τον κίνδυνο. Ο Βαφέας όμως αντιλαμβάνεται την κίνηση αυτή και πυροβολεί προς το αυτοκίνητο, αλλά εκείνος καταφέρνει να αντιδράσει. Επιταχύνει και αποφεύγει τις σφαίρες που απειλούν τη ζωή του.

Ο Φίλιππος επιστρέφει στο σπίτι φανερά ανήσυχος. Αναλυτικά και με λεπτομερή περιγραφή, εξηγεί τι συνέβη. Η Χάιδω αντιλαμβάνεται αμέσως ότι πίσω από αυτήν την ιστορία κρύβεται ο Βαφέας, και η ανησυχία για την ασφάλεια του γιου της την συντριβεί. Συνάμα, η Βασιλική έχει την ίδια ανησυχία, χωρίς ωστόσο να ξέρει τι κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία.

Η αγωνία εντείνεται από την παρουσία του Λυκούργου, ο οποίος απαιτεί αμέσως την ενημέρωση των αρχών για τα συμβάντα και την άμεση αίτηση προστασίας. Μετά από συνεννόηση με τις αρχές, κρίνεται αναγκαία η προστασία του. ο Φίλιππος πρέπει να τεθεί υπό συνεχή παρακολούθηση, αποτρέποντας έτσι περαιτέρω κινδύνους και η αστυνομία αναλαμβάνει το καθήκον της.

Αυτή η απόφαση έχει σημαντικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα του Φίλιππου. Υπό τη στενή επιτήρηση της αστυνομίας, ο Φίλιππος περνάει σε μια διαρκή περίοδο παρακολούθησης και φύλαξης που εκτείνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι καθημερινές του δραστηριότητες περιορίζονται από την παρουσία των αρχών, αλλά παράλληλα παραμένει δεσμευμένος ως φαντάρος, υποχρεωμένος να εκτελεί τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί κενά στην ασφάλεια του, καθώς η συνεχόμενη παρουσία της αστυνομίας δεν είναι πάντα εφικτή λόγω των στρατιωτικών υποχρεώσεών του.