Το προξενιό της Ιουλίας: Η επιστροφή του Επιφάνειου κρύβει κινδύνους

Η Ιουλία, σε κατάσταση απόγνωσης, πηγαίνει στο μοναστήρι ψάχνοντας ανακούφιση και εξομολογείται τα βάσανά της στον Επιφάνειο (Γιάννος Περλέγκας). Εκείνος, αντιμετωπίζοντάς την με συμπόνια, της δίνει συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσει την εγκυμοσύνη της. Κατά την αναχώρησή της, τυχαία συναντά τον Χρήστο, ο οποίος δεν την αναγνωρίζει.

Ο Επιφάνειος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια απροσδόκητη έκπληξη, που η ίδια η ζωή του επιφύλαξε. Συναντά τον Χρήστο, τον γιο της αγαπημένης του Ευγενίας, και του Γιωργίκη. Πριν γίνει μοναχός, ο Επιφάνειος λεγόταν Ανέστης και ήταν ένας όμορφος νεαρός που εργαζόταν στα κτήματα του πατέρα της Χάδως και του Γιωργίκη.

Η Χάδω ερωτεύτηκε τον Ανέστη και παρά τις κοινωνικές πιέσεις της εποχής, αποφάσισε να τον παντρευτεί. Ο έρωτας του Ανέστη με την Ευγενία, η οποία έζησε άθλια με τον Γιωργίκη, και η παράνομη σχέση τους οδήγησε τη Χάδω στο έγκλημα. Σε συνεργασία με τη Στεφανία, δηλητηρίασαν την Ευγενία με μανιτάρια. Μετά τον θάνατο της, ο Ανέστης εξαφανίστηκε. Η επιστροφή του τώρα κρύβει κινδύνους για όσους είναι μπλεγμένοι σε αυτή την σκοτεινή υπόθεση.