Σασμός: η Βασιλική βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη απόφαση… Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλες τις εξελίξεις από τα επόμενα επεισόδια της σειράς Σασμός

Σασμός: Εσωτερικός αγώνας…

Μετά το ατύχημα που λίγο έλειψε να της στοίχισε τη ζωή, η Βασιλική βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη απόφαση. Πρέπει να επιλέξει αν θα σώσει τη σχέση της με τον Νικηφόρο ή αν θα περιμένει μέχρι να αναρρώσει ο Μαθιός και να μοιραστούν την αλήθεια με το παιδί τους. Ο εσωτερικός της αγώνας είναι μεγάλος, καθώς πρέπει να αντιμετωπίσει όχι μόνο τις σωματικές πληγές αλλά και τις ψυχικές πληγές του παιδιού της.

Το όπλο που πυροβόλησε τον Μαθιό ακόμα δεν έχει κρυώσει και ο Νικηφόρος έχει εξαφανιστεί. Ο κλοιός σφίγγει και τον οδηγεί στο να τρέξει μακριά, ψάχνοντας απαντήσεις και ηρεμία. Προσπαθεί να κατανοήσει πώς διαφέρει από τον άντρα που σκότωσε τον πατέρα του. Παράλληλα, η Βασιλική νοσηλεύεται σε καλύτερη κατάσταση από τον Μαθιό, που παλεύει για τη ζωή του στην εντατική.

Ο βοσκός που άκουσε τον πυροβολισμό έτρεξε για βοήθεια και είναι αυτός που έσωσε τον Μαθιό από τον θάνατο. Οι μέρες περνούν και ο Νικηφόρος εξακολουθεί να μην εμφανίζεται, φοβούμενος την αντιμετώπιση της αλήθειας. Η αγωνία για τον Μαθιό οδηγεί την Καλλιόπη σε μια καρδιακή προσβολή και ο γιατρός συστήνει ηρεμία και ξεκούραση.

Εκείνη όμως δεν μπορεί να ηρεμήσει. Στέκεται έξω από την εντατική, όπου ο μεγάλος γιος της παλεύει για τη ζωή του. Καθώς αναρρώνει, η Βασιλική προσπαθεί να θυμηθεί τα γεγονότα. Τα σκοτεινά στιγμιότυπα που επανεμφανίζονται στο μυαλό της είναι από τη στιγμή που ο γιος της άκουσε την Καλλιόπη να μιλά για τη δολοφονία του Στεφάνη από τον Μαθιό. Κατανοεί πως κάτι τρομερό έχει συμβεί, και αυτό επιβεβαιώνεται από την Καλλιόπη και τον Αστέρη.

Η Βασιλική φοβάται ότι ο γιος της μπορεί να έχει γίνει δολοφόνος. Θέλει να τον βρει και να μάθει την αλήθεια. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να επισκεφτεί τον Μαθιό στην εντατική…Πρέπει να αποφασίσει με ποιον θα προχωρήσει. Τα συναισθήματα της είναι αντιφατικά, αναμειγμένα με τύψεις και ενοχές για τα όσα έκανε και δεν έκανε. Επιθυμεί να συναντήσει τον γιο της, και όταν η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται, ψυχολογικά καταρρέει…