Ανατρεπτικές εξελίξεις έρχονται και πάλι στην αγαπημένη δραματική σειρά του ALPHA, καθώς όπως θα παρακολουθήσουμε στα επόμενα επεισόδια η Ιουλία προχωρά το προξενιό με τον Γιωργίκη. Διαβάστε πρώτοι στο pythia.gr όλα όσα θα δούμε και όλες τις εξελίξεις της σειράς του Alpha «Το προξενιό στην Ιουλίας».

Το προξενιό της Ιουλίας: Ο Χρήστος δέχεται με χαρά την Ιουλία για σύζυγο του πατέρα του

Οι δυο τους, σύμφωνα με τις παραδόσεις, αρραβωνιάζονται, και ο Γιωργίκης πετάει από την χαρά του. Ωστόσο, ένα σκοτεινό σύννεφο πλανάται πάνω από την ευτυχία του, καθώς φοβάται ότι ο γιος του, Χρήστος, θα αντιδράσει αρνητικά όταν καταλάβει ότι ο πατέρας του θα παντρευτεί την Ιουλία και όχι ο ίδιος.

Κατά τη διάρκεια αυτών των γεγονότων, ο νεαρός βρίσκεται ακόμα στο μοναστήρι, αναζητώντας την χαμένη του εσωτερική ηρεμία και τελικά με την βοήθεια του μοναχού Επιφανείου, καταφέρνει να ξεπεράσει την παράνοια και να ανακτήσει τη λογική του.

Ο άνθρωπος του Θεού, που, όπως ήδη σας έχουμε αποκαλύψει, είναι ο Ανέστης, πρώην σύντροφος της Χάδως, εραστής της Ευγενίας και βιολογικός πατέρας του Χρήστου, προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον συνεφέρει. Οι βαθιές συζητήσεις μεταξύ τους οδηγούν τον νεαρό να ανοίξει την ψυχή του, κάτι που δεν είχε κάνει με κανέναν μέχρι τώρα.

Μάλιστα, ο Επιφάνειος προτρέπει τον Χρήστο να θυμηθεί τον θάνατο της μητέρας του με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες. Αν και δυσκολεύεται, ο Χρήστος το καταφέρνει και αποκαλύπτει τα πάντα. Αυτές οι εξομολογήσεις λοιπόν αποδεικνύονται θεραπευτικές για την ταλαιπωρημένη ψυχή του Χρήστου. Του εξιστορεί ακόμα και τους πιο σκοτεινούς του εφιάλτες που τον βασανίσουν τις νύχτες και οι εξομολογήσεις τον βοηθούν τα θεραπεύσει την πληγωμένη του ψυχή.

Έτσι, με τον καιρό, ο Χρήστος βρίσκει την ψυχική του του ισορροπία, εγκαταλείποντας τις παράλογες σκέψεις και την επιθυμία για αυτοκαταστροφή. Οι εφιάλτες ελαττώνονται, και σε μια στιγμή αισιοδοξίας, ο νεαρός άντρας αποφασίζει να επιστρέψει στο αρχοντικό του πατέρα.

Αυτό που δεν ξέρει είναι πως ο πατέρας του έχει ήδη αρραβωνιαστεί με την Ιουλία και ετοιμάζεται να την παντρευτεί επίσημα σε λίγες μέρες. Όταν επιστρέφει, βρίσκει εκεί την κοπέλα μαζί με την οικογένειά της, που επισκέπτονται για πρώτη φορά την μελλοντική της κατοικία.

Ο Γιωργίκης ταράζεται όταν αντικρίζει τον γιο του, καθώς δεν ξέρει πως θα αντιδράσει όταν μάθει την αλήθεια. Ωστόσο, σύμφωνα με το περιοδικό My Tv, ο Χρήστος έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα ψυχολογικά προβλήματα που τον ταλαιπωρούσαν για χρόνια. Όταν ενημερώνεται ότι η Ιουλία πρόκειται να γίνει σύζυγος του πατέρα του χαίρεται, ενώ παράλληλα, αναγνωρίζει πως ίδιος δεν είναι έτοιμος να ξεκινήσει τη δική του οικογένεια και συγχωρεί τον πατέρα του για το γεγονός ότι του έκρυψε την αλήθεια.