Καθώς προσπαθούν να συγκεντρώσουν ναυαγούς για να αντιμετωπίσουν την πλοιοκτήτρια εταιρεία, η Αλίκη και ο Γιώργης φτάνουν στο σπίτι του Στελή στην Κρήτη. Κι ενώ επικρατεί ο κίνδυνος να αποκαλυφθεί η πραγματική τους ταυτότητα, η Αλίκη πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική για να κρατήσει το μυστικό από τον Γιώργη.

Από την άλλη, ο Μιχάλης οργανώνει μια κρυφή συνάντηση, προσπαθώντας να βρει σύμμαχους για τη μάχη κατά των υπαιτίων του ναυαγίου. Εν τω μεταξύ, η Ελένη αντιμετωπίζει τη σκληρή πραγματικότητα ότι ο άντρας της έχει δυσκολίες στην εύρεση εργασίας λόγω της στάσης του σχετικά με το «Φοίνιξ» και δεν σκοπεύει να μείνει με σταυρωμένα χέρια…Αποφασίζει να εργαστεί για να φέρνει εκείνη χρήματα στο σπίτι και απλά του το ανακοινώνει.

Την ίδια στιγμή, ο Γιώργης είναι έτοιμος να μιλήσει στη συνάντηση των συγγενών των θυμάτων στην Κρήτη, όμως η άφιξη του Παντελίδη προκαλεί έντονες αναταράξεις και απειλεί να καταστρέψει τα πάντα.

Ο Παντελίδης έχει έρθει προετοιμασμένος για να εξασφαλίσει τη σιωπή τους, κάνοντας μια δελεαστική πρόταση. Η πρότασή του, όμως, προκαλεί αντιδράσεις μεταξύ των παρευρισκομένων, οι οποίοι δεν συμφωνούν σε μια κοινή γραμμή. Οι διαφωνίες μετατρέπονται γρήγορα σε καβγάδες και τελικά η σύγκρουση έχει θύματα τη Μαρία και τον Παντελίδη.

Εκείνος είναι αποφασισμένος πλέον να σπείρει διχόνοια ανάμεσα στους συγγενείς, ενώ ο Γιώργης και ο Στελής συνειδητοποιούν ότι υπάρχει κάποιος μεταξύ τους που διαρρέει πληροφορίες. Η Αλίκη, σύμφωνα με το περιοδικό 7 μέρες Tv, νιώθει το κλοιό να σφίγγει ολοένα και περισσότερο, όπως και ο Ιπποκράτης όταν μαθαίνει τα σχέδια της Ειρήνης να ενωθεί με τους άλλους και να αντιμετωπίσει τους υπεύθυνους του ναυαγίου.

Τέλος, ο Πέτρος, απελπισμένος από την κατάσταση των γονιών του, δέχεται να κάνει τη ληστεία που του ζητήθηκε από τους αρχαιοκάπηλους, αν και ο Άγγελος συνεχίζει να είναι σκιά του.